Parhaat vinkit luonnolliseen ihonhoitoon

Millaisia ihonhoitopurnukoita sinun kaapistasi löytyy? Löytyykö takakannen tuoteselosteesta kemikaali poikineen vai onko niiden valmistukseen käytetty luonnollisempia ainesosia?

Lue parhaat vinkit luonnonkosmetiikkaan ja nappaa artikkelin lopusta ihana yllätys!

(artikkeli tehty yhteistyössä Natural Goods Companyn kanssa)

Rakkauteni luonnonkosmetiikkaa kohtaan alkoi pari vuotta sitten deodorantista. Olin testannut useita eri luonnonkosmetiikkamerkkejä, mutta mikään alumiinittomista ja luonnonmukaisista vaihtoehdoista ei tuntunut kestävän tiukan treenin tuoksinassa.

Sitten törmäsin Madaraan. Latvialaisen luonnonkosmetiikkavalmistajan deodorantti toimi kuin unelma, toisin sanoen se oli hajuton ja huomaamaton, juuri niin kuin hyvän dödön pitääkin olla.

Sen jälkeen olen testannut läpi lähes koko Madaran valikoiman ihon- ja hiustenhoitotuotteita sekä aikamoisen kasan muitakin luonnonkosmetiikkamerkkejä, -purkkeja ja -purnukoita. Osasta on tullut luottotuotteita, toisten testaus on jäänyt yhteen kertaan.

Luonnonkosmetiikan määrä ja saatavuus on viime vuosina kasvanut hurjaa vauhtia, mikä saa kaltaiseni terveysintoilijan hihkumaan innosta. Marketeistakin löytyy jo monenlaisia luonnonmukaisia vaihtoehtoja.

Miten sitten erottaa luonnonkosmetiikka tavallisesta, miten niitä valmistetaan ja miksi niitä kannattaisi suosia?

Luonnonkosmetiikka sertifikaattiviidakossa

Luonnonkosmetiikkamarkkinat muistuttavat vielä jokseenkin villiä länttä. Yhdenmukaista lainsäädäntöä ja sertifiointia saadaan vielä odottaa. Kuinka sitten tunnistaa laadukkaan luonnonkosmetiikkamerkin, miten ne eroavat tavallisesta kosmetiikasta ja miksi niitä kannattaisi suosia?

Luonnonkosmetiikkahyllyn valikoimia selatessa kuluttajalla ei ole aivan helppo tehtävä. Niin kuin missä tahansa terveyteen liittyvässä, väittämiä ja vaihtoehtoja on laidasta laitaan.

Haastattelin luonnonkosmetiikan maahantuojan Natural Goods Companyn Maria Nykästä luonnonkosmetiikan kiemuroista.

Hänen mukaansa varmin keino varmistua tuotteen laadukkuudesta on sille myönnetty sertifikaatti. Tunnettuja sertifikaatteja ovat esimerkiksi Ecocert, Natrue, Soil Association, Cosmebio, ICEA sekä Cosmos, joka yhdistää alleen monta sertifikaattia (BDIH, ICEA, Soil Association, Ecocert ja Cosmebio). Sertifioidut tuotteet ovat tarkoin tutkittuja ja siten turvallisia käyttää.

Luonnonkosmetiikan lähtökohtana on olla mahdollisimman vähän prosessoitua. Toki myös sen turvallisuus on testattava laboratoriossa, jotta ainesosien joukkoon ei esimerkiksi sadeveden mukana ole joutunut jäämiä raskasmetalleista.

Myös tuoteseloste kertoo paljon. Onko listalla ensimmäisenä vettä vai jotakin muuta? Entä viliseekö ainesosien joukossa silikonia, parafiinia tai reaktiivista alumiinia vai luonnollisempia ainesosia?

Suurin ero synteettisten ja luonnonkosmetiikkatuotteiden välillä on se, että synteettisissä tuotteissa käytetään ainesosia, joita solumme eivät tunnista.

Esimerkiksi silikoni, alumiini tai vaikkapa aurinkovoiteiden kemialliset UV-filtterit voivat haitata ihon normaalia toimintaa tai immuunipuolustusjärjestelmää, eivätkä ne välttämättä poistu elimistöstä niin kuin pitäisi.

Mitä tapahtuukaan, kun ylimääräiset haitta-aineet kertyvät kehoomme vuosikymmenien aikana? Häiritsevätkö ne hormonitoimintaa? Aiheuttavatko ne sairauksia? Millainen merkitys iholla onkaan koko terveytemme kannalta?

Siinä missä synteettinen kosmetiikka koettaa vaimentaa oireita (esim. antiperspirantti tukkii hikirauhasia), luonnonkosmetiikan lähtökohtana on tukea ja vahvistaa elimistön luonnollista toimintaa.

Parhaat vinkit luonnonkosmetiikkaan

Tässä omat parhaat vinkkini luonnonkosmetiikkaan:

1. Madaran deodorantti

Tästä se kaikki alkoi, Madaran deodorantista.

Ystävyytemme jatkuu edelleen, sillä tämä dödö pitää hajut loitolla tiukemmankin jumpan aikana, ei tahraa vaatteita eikä tuki ihohuokosia. Olo on raikas ja hengittävä.

Deodorantti on alumiiniton.

2. Biosolis-aurinkorasva

Taannoisessa koulutuksessa, johon osallistuin, kouluttaja heitti ilmoille kovan väitteen: mitä jos ihosyöpä ei olekaan pelkästään auringon haitallisten säteiden aikaansaannos, vaan riski sairastua kasvaa aurinkorasvaa käytettäessä? Voivatko synteettiset aurinkorasvat kehittää kuumentuessaan haitallisia yhdisteitä, jotka yhdessä auringon kanssa ovat myrkkyä kehollemme? Kääk!

Kuin tilauksesta sain Natural Goods Companylta testattavakseni luonnonmukaisen Biosolis-aurinkorasvan ja After Sun vartalovoiteen. Ne pääsivät heti tulikokeeseen Italian paahtavan auringon alle, jossa järjestettiin Viikko kuningattarena -hyvinvointiloma.

Ihoni on hyvin, hyvin vaalea (lähestulkoon valkoinen) eikä siihen juurikaan tartu aurinko. Usein jo pieni hetki auringossa jättää jälkeensä ravunpunaisen dekolteen ja olkapäät.

Biosoliksen 30-kertoiminen aurinkorasva kuitenkin hoiti hommansa mallikkaasti. En palanut kertaakaan, vaikka vietin runsaasti aikaa ulkona uima-altaan reunalla treenaten, auringonpaisteisilla kävelylenkeillä ja päiväretkillä lähikyliin.

Iholle jäi jopa aavistus auringon hehkua, enkä ole enää niin kalmankalpea, jes!

Biosolis on ECOCERT-sertifioitu.

3. Mossan vartalovoiteet

Kuiva ihoni tykkää paksuista vartalovoiteista ja minä taas pidän ihanista tuoksuista, siksi Mossan vartalovoiteet saavat suupielet hymyyn.

Näiden rasvojen koostumus on kevyt, mutta kuitenkin kosteuttava eikä jätä tahmaista oloa, vaan imeytyy hyvin. Hintakaan ei päätä huimaa.

Mossa on ECOCERT-sertifioitu.

4. Santén shampoo ja hoitoaine

Olen pitkään metsästänyt toimivaa, luonnollista shampoota ja hoitoainetta. Monet merkit, joita testasin, eivät puhdistaneet hiuksia kunnolla, vaan jättivät jälkeensä rasvaisen tukan.

Nyt luottotuotteita on kaksi: Santé ja Madara. Molempien merkkien shampoot (Santé ja Madara) ja hoitoaineet (Santé ja Madara) on testattu ja hyväksi havaittu. Ne jättävät jälkeensä pehmeät, sileät ja helposti kammattavat hiukset, jotka säilyvät puhtaina monta päivää. Tykkään!

5. Esse probioottinen ihonhoito

Probioottinen ihonhoito on minulle uusi tuttavuus. Yleensähän probiooteilla viitataan suolistoon ja syömällä probiootteja, tasapainotetaan suoliston hyvää bakteerikantaa eli hoidetaan kehoa sisältäpäin.

Probioottisen ihonhoidon tarkoituksena on hoitaa ihoa ja kehoa myös ulkoapäin. Tuotteet sisältävät eläviä mikrobeja, joiden tehtävänä on pitää hyvää huolta ihostasi sekä mm. vahvistaa immuunipuolustusta ja suojella haitta-aineilta. Samoin kuin suoliston hyvät bakteerit, myös ihon mikrobit pitävät meidät terveinä ja elinvoimaisina.

Nämä tuotteet lupaavat mm. ehkäistä vanhenemisen merkkejä ja parantaa ihon vastustuskykyä. Mielenkiintoista, vai mitä!

Pääsin tutustumaan Natural Goods Companyn Helsingin Museokadulla sijaitsevaan kauneushoitolaan ja testaamaan Esse-merkkisiä probioottisia ihonhoitotuotteita.

Antioksidanttinen kasvohoito oli ihana kokemus. Jälkeenpäin iho tuntui pehmeältä ja sileältä ja suorastaan hehkui elinvoimaa. Jatkan Essen kasvovoiteen testausta, aika näyttää, millainen siloposki täältä vielä kuoriutuukaan, kun probiootit pääsevät vaikuttamaan kunnolla!

Mikäli probioottinen ihonhoito kiinnostaa, Essen tuotteista voi lukea lisää tältä sivulta.

Hyödynnä alekoodi!

Ja nyt se paras juttu!

Saat 20% alennuksen kaikista normaalihintaisista tuotteista 12.6.2017 asti koodilla “ELISA” luonnonkosmetiikan maahantuojan Natural Goods Companyn verkkokaupasta.

Jihuu! Tuotteita, merkkejä ja vaihtoehtoja on vaikka muille jakaa. Käy tutkimassa, mitkä sopivat sinulle parhaiten! Tarjous ei koske lahjakortteja.

>> Klikkaa tästä verkkokauppaan! <<

Jos sinulla on oma luonnonkosmetiikkasuosikkisi, jätäthän alle kommentin! Kuulisin mielelläni lisää suosituksia! :)

7 Comments

  1. Omiin suosikki merkkeihin on tähän mennessä päätynyt evolve ja flow muunmuassa, mutta madarankin kasvovoiteeseen ihastuin ja menee varmasti ostoslistalle toisen merkin loppuessa :D varsinkin hiusten kanssa en ole luonnonkosmetiikasta löytänyt sopivaa, mutta pitääpä sante pistää kokeiluun kun toista kertaa nyt kuulin kehuja! Ja hyvä kuulla tosta madaran dödöstä, itsellä ollut huonoja kokemuksia ekodödöistä niin ehkäpä uskaltaa vielä kokeilla :)

  2. Vaikuttaa mielenkiintoisilta, minäkin olen pikkuhiljaa siirtynyt luonnonmukaisiin tuotteisiin ne on iholle parhaat. Täytyypä kokeilla noitakin joskus kunhan entisen on käytetty.

  3. Tuli kuin tilauksesta tämä juttu! Olen jo vuosia kamppaillut dödöjen kanssa. Usein olen ilman (hikeni ei onneksi yleensä haise), mutta treenatessa ja kesäkuumalla kaipaisin dödöä, mutta jo parin perättäisen käyttöpäivän jälkeen kainalot alkavat yleensä kutiamaan ja siihen ei auta kuin dödön poisjättäminen. Madara lähtee nyt heti kokeiluun!

  4. Hei,minä käytän Kookosöljyä jokapäivä ja myös juon Gelatiinia aamuisin 2rkl kuumaan veteen ja toimii ainakin minulla.

Kommentointi on suljettu.