Näin aloitat kestävän painonpudotuksen

Varsinkin näin kesän korvalla voi olla, että mielen päällä on painonpudotus.

Mutta dieetit, ne on jo nähty, eikö vain? Sellaista ei kannata enää edes aloittaa. Mitä vaihtoehtoja dieetille on olemassa?

Niistä kun yleensä ei jää käteen kuin huono mieli vähillä ruoilla kitkuttelun jälkeen – ja ne kilotkin palaavat ennen pitkää.

Ehkä hitaampi, mutta lopulta paljon parempi ja kestävämpi tapa on tehdä muutoksia vähitellen. Tuloksia tulee ja ne pysyvät.

Miten päästä vauhtiin kestävässä painonpudotuksessa?

  1. Selvitä itsellesi syy. Miksi haluat pudottaa painoa? Mitä teet, kun paino on pudonnut? Mikä silloin on erilaista kuin nyt? Perimmäisen syyn selvittäminen antaa potkua motivaatiolle: ”Juuri tätä haluan; nyt kääritään hihat!”
  2. Tee tilaa muutokselle. Jos haluaa erilaisia tuloksia kuin nyt, jotain on tehtävä eri tavalla kuin nyt. Mieti, mihin hyvät aikeet yleensä kompastuvat ja miten saisit raivattua aikaa ja tilalle omalle hyvinvoinnille. Mistä pitäisi luopua, mitä muuttaa ja mitä tehdä lisää?
  3. Mieti pienin mahdollinen askel, jolla pääset alkuun. Isoista harppauksista voi seurata sisäistä vastarintaa ja takapakkia. Kannattaa siis aloittaa pienesti. Lisää jotain hyvää ja terveellistä yhdelle aterialle, pakkaa mukaan eväät, muista riittävä vedenjuonti, vaihda makeutettu maustamattomaan, jätä joskus herkku välistä jne. Yksi pienikin muutos riittää aluksi.

Ei lopulta tarvita ihmeitä, että saa ns. koneen käyntiin ja hyvinvoinnin pyörät pyörimään.