mealpreppaus

Arjen pelastaja – ruokapreppaus

Suosittelen usein asiakkailleni ruokapreppausta eli ruokien valmistamista etukäteen tai isoissa erissä helpottamaan arki-iltoja. Kun ruokaa tekee kerralla isomman erän, ei tarvitse joka päivä miettiä, mitä ihmettä sitä taas tänään syötäisiinkään. 

Olen ottanut itsekin tästä neuvosta yhä useammin vaarin. Sähköäkin siinä säästyy, kun ei tarvitse joka päivä pistää uunia päälle.

Yhtenä päivänä preppasin samalla kertaa uuniin lihapullat, uunikasvikset ja lohifileitä, sitten toisena päivänä hellalla porisi kaksi kattilallista ruokaa: kanakeitto ja kikhernepata. Ja miten mukavaa se onkaan ollut, kun jääkaapista on vain voinut iskeä lautaselle valmista ruokaa! 

Kanakeitto


Kanakeitto valmistui nopeasti ja näpsäkästi, kun laitoin siihen valmiin pakastekasvispussin. Paistoin ensin kanasuikaleet pannulla, kiehautin kasvisliemessä pakastekasvikset ja kvinoaa ja lopuksi pistin kanat kattilaan. Lisämausteina suolaa ja pippuria. Ei voisi enää helpompaa olla!


Kanakeitto 4:lle

1 pakastekasvispussi
400 g kana/broilersuikaleita
1 kasvisliemikuutio
1 dl kvinoaa huuhdeltuna
suolaa ja pippuria

Kikhernepata


Kikhernepata valmistui ensin kuullotamalla kattilanpohjalla öljyssä sipulisilppua, sitten joukkoon muutama pilkottu porkkana, yksi pieni bataatti kuorittuna ja kuutioina, tomaattimurskaa ja vettä.

Noin vartin päästä lisäsin kattilaan punaisia linssejä.

Annoin hautua yhteensä n. 40 minuuttia, jotta kasvikset olivat pehmeitä. Ihan lopuksi sekoitin vielä joukkoon valmiit kikherneet. Mausteena suolaa, pippuria ja paljon basilikaa!


kikhernepata 4:lle

4 porkkanaa
1 bataatti
1 prk tomaattimurskaa
1/2-1 prk punaisia linssejä
1 prk kikherneitä (230/380 g)


Kuuluuko ruokapreppaus sinun arkirutiineihisi vai tykkäätkö kokata uutta ruokaa joka päivälle?