Sisäinen hehku löytyi hyvinvointilomalla

Miltä tuntuisi olla hehkuva ja hyvinvoiva, huippukuntoinen ja sisäisesti vahva oman elämänsä kuningatar?

Kaikki me naiset olemme pohjimmiltamme upeita kuningattaria, mutta joskus arjen keskellä se voi unohtua ja kruunu pääsee pölyttymään.

Kuinka voisi vihdoin ottaa aikaa itselle ja kaivaa esiin säteilevän oman elämänsä kuningattaren?

Siitä otettiin selvää toukokuun lopussa järjestetyllä Viikko kuningattarena -hyvinvointilomalla, kun joukko ihania naisia matkusti Italiaan voimaan hyvin.

Keski-Italian Umbriassa, Case Graziani -maatilamajoituspaikassa järjestetty reissu oli samalla matka omaan sydämeen, kuuntelemaan sitä, mikä oikeasti tekee meille hyvää.

Oman elämänsä kuningattaruus tarkoittaa sitä hetkeä, kun on parhaimmillaan. Kun on juuri niin hehkuva ja hyvinvoiva, huippukuntoinen ja energinen sekä sisäisesti vahva kuin haluaa olla. Se ei tarkoita vertailua muihin, vaan omaa ihannetta.

Näiden neljän kohdan avulla se saavutettiin Viikko kuningattarena – hyvinvointilomalla.

Hyvinvointiloman opeilla kuningattareksi

1. Muista liikunnan ilo

Tiedät jo varmasti kaikki liikunnan hyvät terveysvaikutukset: se antaa lisää energiaa, auttaa painonhallinnassa, auttaa nukkumaan paremmin, parantaa immuunipuolustusta, vähentää osteoporoosin riskiä, vähentää stressiä, parantaa keskittymiskykyä, pienentää sydänkohtauksen riskiä, vahvistaa niveliä ja luustoa, parantaa ryhtiä… jne. jne.

Silti vuonna 2013 julkaistu tutkimus paljasti, että vain n. 10% suomalaista pääsee virallisten terveysliikuntasuositusten mukaisiin määriin. Se ei ole paljon se!

Pelkkä tieto liikunnan hyvää tekevistä vaikutuksista ei siis riitä motivaatioksi.

Jotta on mahdollista päästä huippukuntoiseksi kuningattareksi, ylittää arjen haasteet ja esteet ja saada kaikki liikunnan hyödyt käyttöönsä, tarvitaan liikunnan iloa. Ei puurtamista, ei pakkopullaa, eikä sellaista mitä “pitäisi” tehdä; ne saavat innostuksen hiipumaan alkutekijöihinsä.

Sen sijaan tarvitaan lähes lapsenomaista innostusta liikkua ja siten tehdä itselle hyvää.

Mikä siis olisi sellainen laji mitä et malttaisi olla tekemättä? Vaihtoehtoisia liikuntamuotoja on pilvin pimein ja oma suosikki löytyy innostuksen ja vahvuuksien kautta. Mitkä ovat asioita, jotka saavat sinut hihkumaan innosta tai hetkiä, joista nautit erityisesti? Tykkäätkö liikkua yksin vai porukassa, oletko kilpailuhenkinen vai pysytteletkö mukavuusalueella, onko sinulla hyvä koordinaatiokyky, tykkäätkö hikoilla vai ottaa rauhallisemmin?

Huippukuntoisia kuningattaria ja liikunnan iloa heräteltiin myös Viikko kuningattarena hyvinvointilomalla. Aamulenkeillä aivot tuulettuivat ja ajatukset kirkastuivat, treenit uima-altaan reunalla antoivat potkua päivään ja venyttelyhetket rauhoittivat.

Haluatko jumpata niin kuin kuningattaret? Testaa tätä tehokasta treeniä:

Treeni

2 kierrosta

– 30 s lankkupito
– 45 s lapapunnerrus
– 30 s lankkupito
– 45 s selänojennus
– 30 s lankkupito
– 45 s hiihtokyykky
– 30 s lankkupito
– 45 s mittarimato
– 30 s lankkupito
– 45 s yleisliike

Tässä treenissä on kaksi kierrosta. Tee vuorotellen 30 sekuntia lankkupitoja ja 45 sekuntia vaihtuvaa liikettä ohjeen mukaan. Pidä kierrosten välillä parin minuutin hengähdystauko.

2. Syö hyvin ja terveellisesti

Samoin kun liikunnan suhteen, tiedät jo, että olisi tärkeää syödä terveellisesti, eikö niin? Ja silti joskus (liian usein?) tekee mieli sitä suklaapatukkaa!

Mitä jos ruokavalioon suhtautuisikin niin, että jokaisella suupalalla voi joko edistää tai ehkäistä omaa hyvää oloa? Ei niin, että “Pakko se on syödä salaattia, jotta vältyn sairauksilta” vaan “Syön terveellisesti, jotta jokainen soluni voi hyvin”.

Työmehiläiset ja kuningatarmehiläisetkin ovat geeniperimältään identtisiä, mutta kuningatarmehiläiset saavat ravinnokseen erityistä kuningatarhyytelöä, joka tekee niistä vahvoja vallitsijoita.

Samoin on meillä oman elämämme kuningattarilla, mitä parempaa ruokaa syömme, sitä säteilevämpiä kuningattaria meistä tulee! Terveellisen ruokavalion avulla esiin kuoriutuu hehkuva ja hyvinvoiva kuningatar.

Myös kuningatarten viikolla ruoka oli tärkeässä roolissa. Terveelliset ja herkulliset italialaiset maut veivät kielen mennessään. Välipaloilla maisteltiin kotimaisen Arctic Superfoodsin maistuvia eväspatukoita.

Testaa hyvinvointilomallakin maisteltuja lihakääryleitä:

Lihakääryleet

4 annosta

 • 4 ohutta vasikanleikettä
 • 4 siivua savustettua kinkkua tai pekonia
 • neitsytoliiviöljyä
 • valkosipulin kynsi tai pari
 • sipulia
 • salvian lehtiä
 • tomaattimurskaa
 • (1/2 dl valkoviiniä)
 • suolaa, pippuria

Nuiji lihaviipaleet ohuiksi. Aseta jokaisen viipaleen päälle kinkku- tai pekoniviipale ja salvianlehti. Kierrä liha rullalle ja sulje rulla hammastikulla. Kaada pannulle öljyä ja hauduta siinä hetki valkosipulinkynsiä ja hienonnettua sipulia. Kun ne ovat pehmenneet, voit halutessasi poistaa valkosipulin.

Aseta liharullat pannulle ja ruskista niitä hetki joka puolelta. Lisää pannulle valkoviini ja kiehauta, niin että se haihtuu. Lisää pannulle tomaattimurskaa kastikkeeksi ja hauduttele siinä liharullia kunnes ne ovat kypsiä, noin 20 min. Voit lisätä vielä pari salvianlehteä kastikkeeseen, mikäli haluat. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Pysähdy kuuntelemaan omia ajatuksiasi

Varsinkin meillä naisilla kumma tapa vähätellä itseämme: nyrpistää nenää omalle peilikuvalle, puhua itsestä alentavaan sävyyn, moittia, kritisoida tai huomata vain virheet.

Mielestäni tällaiset puheet olisi jo aika heittää roskakoriin! Se mitä ajattelet ja miten suhtaudut asioihin, ihmisiin ja tapahtumiin, luo todellisuutesi. Kaiken hyvän taustalla on lopulta arvostus, armollisuus ja myötätunto itseä kohtaan.

Sisäisesti vahvaksi kuningattareksi pääsy kysyy harjoittelua ja vanhojen, alentavien ajatusten vaihtamista parempiin. Kun pysähdyt kuuntelemaan omia ajatuksiasi, saatat huomata suorastaan hassuja sanoja ja ajatuksia, jotka vain tekevät hallaa.

Viikko kuningattarena -hyvinvointilomalla näitä ajatuksia tuuletettiin ja muokattiin paremmiksi päivittäisten valmennushetkien avulla.

Yksi tehokas tapa lisätä uskoa itseen, on kehittää kuningattaren voimalause.

Se on lause, joka motivoi ja inspiroi. Se on yhdistelmä omaa tavoitetta ja ihannetta, millainen kuningatar haluat olla. Voimalause on sellainen, jota voi toistaa itselleen monta kertaa päivässä, silloin kun usko itseen horjuu, ei ole ihan varma mitä pitäisi tehdä, aamulla peilin edessä tai vaikka kesken juoksulenkin. Se on lause, joka auttaa uskomaan itseen.

Millainen on sinun voimalauseesi?

4. Irtaudu arjesta

Ravinnon, liikunnan ja omien ajatusten kuulostelun lisäksi kuningatar tarvitsee aika ajoin lepoa ja irtautumista arjesta.

Pienet hetket, jolloin voi olla omien ajatustensa kanssa, huokaista syvään ja unohtaa hetkeksi kauppalistat ja muut kiireet, antavat virtaa ja voimavaroja.

Akut ladattuina ja uusin ajatuksin elämä näyttää taas parhaat puolensa ja on helpompi ottaa niskalenkki arjen haasteista, todellisena oman elämänsä kuningattarena.

Täydellinen paikka irrottautua arjesta on iloa, energiaa ja samalla rentoutta ja mielenrauhaa tihkuva Viikko kuningattarena -hyvinvointiloma.

Liikunnan iloa, maukasta ja terveellistä ruokaa, ajatuksia herättäviä valmennuksia, rentoutumista uima-altaan reunalla ja henkeäsalpaavan kauniita maisemia voimaannuttavassa seurassa, sitä kaikkea tarjoillaan kuningatarten viikolla Italiassa.

Ilmoittaudu seuraavalle Viikko kuningattarena -hyvinvointilomalle!

Seuraavalle reissulle lähdetään taas toukokuussa 2018, hurraa! Olisi ihana saada sinut matkaan mukaan!

>> Katso matkan esittelyvideo ja ilmoittaudu mukaan! <<

2 Comments

 1. Hei
  hienoa että jo syksylläkin järjestetään. Itse olin niin suunnannut ajatukset vasta ensi kevääseen (tuleva syksyn matka jo varattu) .. Eli onko kuitenkin suunnitteilla myös keväälle -18 matkaa :) ??

Kommentointi on suljettu.