vatsa-peppujumppa

Treeniä vatsalihaksille ja pakaroille, hyppää mukaan!

Kun 2000-luvun taitteessa aloin käydä jumppatunneilla, vanha kunnon klassikko vatsa-peppujumppa oli kovassa huudossa. Ja taitaa se olla vieläkin, vai mitä?

Sekä keskivartalon että pakaralihasten treenaaminen onkin tärkeää – eikä vain ulkonäkösyistä. Tänään ohjelmassa onkin nopea ja tehokas, mutta ei ihan perinteinen vatsa-pakaratreeni, joka tehdään kokonaan seisten. Voit vain pistää videon päälle ja tulla mukaan!

Miksi vatsaa ja pakaroita kannattaa treenata?

Usein vatsaa ja pakaroita treenatessa tulee mietittyä ulkonäköseikkoja. Niillä on kuitenkin paljon muitakin, tärkeämpiä tehtäviä.

Keskivartalon lihaksia – erityisesti niitä syviä – tarvitaan tukemaan ja kannattelemaan koko kroppaa lähes joka liikkeessä: jumpatessa, istuessa, seistessä, kävellessä… Keskivartalon syvät lihakset mm. pitävät yllä tasapainoa, hyvää ryhtiä sekä tasapainottavat alaselän ja lantion liikkeitä.

Pakaralihakset puolestaan tukevat lantiota. Vahvat pakarat estävät loukkaantumisilta ja auttavat pitämään lantion oikeassa asennossa. Isot pakaralihakset osallistuvat mm. lonkan ojennukseen, pienet ja keskikokoiset puolestaan reisien loitonnukseen.

Jos takapuolen lihaksisto ei ole kunnosta, vaikuttaa se koko alakropan tasapainoon, mahdollisesti aiheuttaen monenlaisia terveysongelmia (esim. polviin ja alaselkään). Jos istut paljon eli vietät suurimman osan päivästä pakaroittesi päällä, ne veltostuvat ja surkastuvat eivätkä enää toimi entiseen malliin silloin kun niiden pitäisi.

Tee nyt vatsa-peppujumppa

Tänään pääset testaamaan nopeaa vatsa-pakaratreeniä, joka tehdään seisten. Et tarvitse apuvälineitä, pistä vain video päälle ja tule mukaan!

Vatsa-pakaratreeni

  • halonhakkaaja + pakara
  • halonhakkaaja sivuttain + polvennosto
  • jalka sivuun ja taakse

Jokaisessa treeniliikkeessä on tärkeää pitää vatsalihaksista pieni jännitys!

Jos haluat pidemmän treenin, pistä video päälle uudestaan ja tee vielä toinen kierros!

P.S. Vatsa- ja pakaratreenejä löytyy täältä blogista aiemminkin. Testaa vaikka näitä neljän minuutin vatsatreeniä tai pakarajumppaa.