Hyvästi pömppö, tervetuloa kaunis vatsa

Rauhallinen ja hyvinvoiva vatsa! Mieluusti myös kiinteä keskivartalo. Ja kapea vyötärö kaupan päälle.

Siinäpä niitä iänikuisia haaveita ja tavoitteita.

Kumpa turvotukset, pömpötykset ja potkupallot olisivat historiaa, eikä mitään ylimääräistä kiipeäisi vyön päälle istuessa. Voihan vatsa, miksi olet niin hankala!

Miten saada litteä vatsa?

Mikä on litteän vatsan salaisuus?

Löytyykö se tiukoista vatsalihastreeneistä? Vai tuhansista vatsarutistuksista? Vai kevyempääkin kevyemmästä ruokavaliosta?

Vai onko avain hyvinvoivaan, rauhalliseen vatsaan sittenkin syvien vatsalihasten aktiivisessa harjoittamisessa, suolistoa hellivässä ruokavaliossa ja lempeässä otteessa itseen ja elämään?

Suosittelen kallistumaan jälkimmäisten puoleen.

Näiden toimien avulla on nimittäin mahdollista antaa vatsalle vapaapäivä eli toisin sanoen hyvä ja kevyt olo ja ulkomuoto ilman puristusta ja pöhötystä.

Tämän artikkelin avulla pääset vauhtiin syvien vatsalihasten harjoittamisessa, sillä esittelen sinulle yhden helpon harjoituksen, joka auttaa löytämään ne kadonneet vatsalihakset.

Mitä tahansa sitten teetkin, tarvitset keskivartalon syviä lihaksia. Tarvitset niitä jumpatessa, istuessa, seistessä, kävellessä… Ne kannattelevat kroppaasi ja pitävät ryhtisi hyvänä.

Jos ne eivät ole kunnossa, on vaarana, että vatsa pullottaa, jumpatessa kolottaa ja sattuu selkään, eikä vatsanseutu kutistu, vaikka kuinka tekisi rutistuksia tai muita perinteisiä vatsaliikkeitä.

Jos taas omistat päivittäin muutaman minuutin syville vatsalihaksillesi, tulokset puhuvat puolestaan hyvin pian.

Kadonnut vyötärö alkaa löytyä!

Helppo harjoitus johdattaa litteään vatsaan

Kadonneiden vatsalihasten metsästyksen voit aloittaa helpolla vatsalihastreenillä.

Harjoituksen seurauksena tunnet, että kyllä, ne kadonneet vatsalihakset ovat edelleen tallella!

Harjoitus kannattaa muutaman ensimmäisen kerran tehdä lattialla selinmakuulla, mutta kun saat juonesta kiinni ja opit tekniikan, sen tekeminen onnistuu myös pystyasennossa, jolloin harkat voi tehdä työpäivän lomassa, bussipysäkillä tai missä sitten satutkin viilettämään.

Harjoitus auttaa aktivoimaan syviä vatsalihaksia, joiden hyvä kunto on ehdoton edellytys vahvalle keskivartalolle.

Homman nimi on “kynttilöiden puhallus” ja se menee näin:

syvähengitys

Harjoitus: kynttilöiden puhallus

 1. Käy selinmakuulle jalat koukussa. Voit halutessasi nostaa jalat tuolin tai jakkaran päälle.
 2. Vedä syvään happea nenän kautta. Keskity ennen kaikkea siihen, että saat vatsasi täytettyä ilmalla, ennemmin kuin rintakehäsi.
 3. Puhalla ulos pitkään ja terävästi. Kuvittele, että puhallat sammuksiin syntymäpäiväkakun kynttilöitä.
 4. Kun tuntuu siltä, että olet puhaltanut kaiken ulos, huomaat, että muutama kynttilä on vielä jäänyt puhaltamatta!
 5. Puhalla siis vielä viimeiset kynttilät sammuksiin samaan hengenvetoon. Viimeisellä puhalluksella tunnet, miten joudut jännittämään vatsalihaksiasi ja rintakehäsi painuu kohti lattiaa.
 6. Vedä uudestaan sisään happea. Puhalla ulos ja jännitä lopuksi vatsalihaksiasi, jotta saat viimeisetkin kynttilät sammuksiin.
 7. Toista sisään- ja uloshengitykset yhteensä kymmenen kertaa.

Katse omaan napaan

Kynttilöiden puhalluksen kaltaiset vatsalihasten aktivointiharjoitukset ovat yksi palanen yhtälössä, jonka ratkaistuasi voit heittää hyvästit pömpölle ja toivottaa tervetulleeksi solakan, hyvinvoivan vatsan.

Näiden harjoitusten lisäksi palapelissä on muutama muukin tärkeä osanen. Kun saat kaikki palaset kohdalleen, tulokset puhuvat puolestaan hyvinkin nopeasti.

Pian huomaat, että tavoitefarkkujen nappi ei olekaan enää yhtä kireä kuin ennen!

Nämä palapelin palaset on koottu yhteen helpoksi kurssikokonaisuudeksi, jossa vatsalihaksia vahvistetaan lempeästi, mutta tehokkaasti.

Jos tämä kuulostaa hyvältä, niin…

⭐ Tule mukaan ihanan lempeään Kuningattaren korsetti-valmennukseen nyt! ⭐

Kuningattaren korsetti -kurssilla keskitytään niin vatsan hyvinvointiin, unelmien uuman saavuttamiseen kuin sisäiseen säteilyyn… lempeästi, askel kerrallaan. Keskivartalon syvien lihasten harjoitukset, suolistoa hellivät ruokavalio-ohjeet odottavat.

Jos siis haluat nostaa esiin tunteen, että olet oman elämäsi kuningatar, tule mukaan Kuningattaren korsettiin!

>> Lue lisää ja liity mukaan nyt! <<

 

7 Comments

 1. Hei Elisa. Kiitos hyvästä harjoituksesta ja inspiroivasti kirjoitetusta tekstistä.

 2. Yllättävää, miten tehokas liike voi olla myös helppo. Olen myös iloinnut keväällä hankitusta hyvinvointistartin viikon treenistä, joka on minulla aina mukana matkoilla. Reissussakin löytyy aikaa 8-10 minuuttia treenille :)

 3. Hyvä harjoitus …. Harmikseni Itselläni meni selkä huonoksi noin viikko sitten…. Tämän pystyi hyvin tekemään…. T. Marianne :)

 4. Hei! Milloin alkaa uusi ”vatsakurssi”? Nm. syvät vatsalihakset hukassa

  1. Moikka Tea! Teen parhaillaan kurssiin pieniä parannuksia pilottiryhmän palautteen perusteella ja sitten avaan taas ilmoittautumisen. Pilottiryhmässä oli hyvä meininki ja kurssilaiset saivat hienoja tuloksia, joten vain pientä viilausta tarvitaan. Ilmoitan, kun kurssille pääsee taas mukaan! :)

Kommentointi on suljettu.