Tärkein asia, jonka voit tehdä vatsasi hyväksi

Edellisessä artikkelissa käännettiin katse omaan napaan vatsalihaksia aktivoivan harjoituksen muodossa.

Tänään jatketaan vatsan hellimistä, mutta täysin erilaisissa merkeissä. Jotta voit antaa vatsallesi vapaapäivän eli sallia sen levähtää ilman turhia möyryämisiä ja ylimääräisistä makkaroista murehtimisia, tarvitset muutakin kuin vatsalihasharjoituksia.

Ne eivät nimittäin ole ainoa (eivätkä yksistään riittävä) tapa saada hyvinvoiva vatsa.

Tässä artikkelissa ihmetellään toista vatsan hyvään oloon vaikuttavaa osatekijää eli puhutaan suoliston bakteerikannasta.

Kyllä vaan! Suolistobakteereista!

Ja olen vieläpä aivan varma, että saan herätettyä mielenkiintosi tähän aihepiiriin, kun kuulet eräästä pari vuotta sitten tehdystä tutkimuksesta.

Ravinto, liikunta vai suolisto?

Aikanaan ajateltiin, että paino on pitkälti riippuvainen siitä, miten paljon liikut sekä mitä syöt ja miten paljon.

Tämä pitää edelleen paikkansa, mutta lisäksi on muutama muukin vaikuttava tekijä, jotka voivat pahimmassa tapauksessa vaikeuttaa tai jopa ehkäistä painonpudotusta (monen muun terveyshuolen lisäksi).

Yksi näistä tekijöistä liittyy suoliston bakteerikantaan.

(Välikommentti: Tiesitkö muuten, että bakteerit sisälläsi painavat jopa 1,5-3kg, huh!!)

Yleensä kun puhutaan bakteereista, viitataan sairauteen tai johonkin huonoon ja negatiiviseen. Se ei kuitenkaan ole koko totuus.

Bakteerit tekevät myös paljon hyvää. Itseasiassa niillä on monia elintärkeitä tehtäviä, esim. ruoansulatuksessa avittaminen.

Viimeisten vuosien aikana tiedemiehet ovat laboratorioissaan tutkineet ahkerasti mahalaukkujemme ja suolistojemme bakteerikantaa ja tehneet hurjia löytöjä.

Yksi mielenkiintoinen tutkimus tehtiin USA:ssa 2013. Tutkimukseen osallistui joukko naispuolisia kaksosia, joista toinen oli normaalipainoinen, toiselle puolestaan oli päässyt kertymään ylimääräisiä kiloja.

Ja nyt tämä menee mielenkiintoiseksi!

Kaksosten suolistobakteereita nimittäin siirrettiin hiirille. Osa hiiristä sai laihojen bakteereita, osa lihavien.

Arvaatko mitä tapahtui?

Niin kummalta kuin se kuulostaakin, painavampien kaksosten bakteereita saaneet hiiret alkoivat itsekin lihoa.

Eikö olekin kiintoisaa, myönnä pois!

Bakteerikannalla havaittiin siis olevan suora yhteys elopainoon.

Täysin yksiselitteistä vastausta ilmiöön ei vielä ole saatu selvitettyä, eikä ole pystytty paikallistamaan yhtä tiettyä, painoa kerryttävää tai jumittavaa bakteeria.

Sen sijaan yksi mielenkiintoinen havainto on se, että laihemmilla hiirillä havaittiin olevan laajempi kirjo suolistobakteereja kuin lihavammilla lajitovereillaan. Yksi kropan hyvinvoinnin mittari ja sitä kautta myös laihtumisen edellytys voi siis olla suoliston bakteerikannasta huolehtiminen.

Nykytiedon valossa voimme sitä paremmin mitä laajempi kirjo erilaisia bakteereita suolistossamme majailee.

Mitä sitten voit tehdä heti pitääksesi huolta suolistostasi?

Mitä voit tehdä vatsasi hyväksi

Tässä kaksi tekijää, jotka saavat suoliston hyvät bakteerit hyrisemään tyytyväisinä.

  1. Yksi avain laajaan kirjoon hyviä bakteereja on monipuolinen ja terveellinen ruokavalio. Ei siis sokeria, pikaruokaa tai eineksiä, vaan tuoretta ja ravinteikasta. Suoliston bakteerit pitävät erityisesti hapatetuista tuotteista, joten esim. annos hapankaalia silloin tällöin on hyvä idea. Hapankaali sopii esim. salaatteihin, piirakoihin, keittoihin, pataruokiin tai munakkaisiin. Sitä voi tehdä itsekin, mutta valmistusprosessi on melko pitkä ja vaatii jonkin verran omistautumista. Kaupan versioita käyttäessäsi, kurkkaa aina tuoteselostetta ja valitse sellainen, jossa on mahdollisimman vähän lisäaineita tai muuta ylimääräistä.
  2. Lähde mukaan kolmen viikon lempeälle matkalle metsästämään hyvinvoivaa keskivartaloa!  Vatsan hyvinvointiin, keskivartalon vahvistukseen ja kiinteisiin kurveihin keskittyvä Kuningattaren korsetti-kurssi saa sinut säteilemään niin ulkoa kuin sisältäkin.

>> Lue lisää ja liity mukaan nyt! <<

1 kommentti

  1. Kiinnostava artikkeli,olen kiinnostunut liikunnan ja ruokailuvaihttoehdoista,mitkä ruoat on suositeltavia vatsan terveyden ylläpitäjänä..jotta vatsa olisi rennonpi.eikä stressaisi

Kommentointi on suljettu.