Punnerra lisää voimaa yläkroppaan

Kuulen siitä kerta toisensa jälkeen: “Inhoan punnerruksia!”

Usein kyse on pohjimmiltaan harjoituksen puutteesta. Yläkropassa ei ole voimia, jolloin liike tuntuu raskaalta ja sen vuoksi epämiellyttävältä.

Ja juuri siksi punnerruksia kannattaakin harjoitella! Ja juuri siksi sinut on nyt haastettu punnerruspeliin!

Punnerrukset ovat yksinkertainen, monipuolinen ja tehokas yläkroppaa vahvistava, voimistava ja kehittävä liike. Töissä ovat niin rintalihakset, hauikset, ojentajat, olkapäät, hartiat, kuin yläselkäkin, ja saapa keskivartalokin harjoitusta.

Punnertamisen ei tarvitse olla tylsää ylös-alas-liikettä toisto toisensa perään, vaan pienillä variaatioilla liikkeestä saa monipuolista, mielenkiintoista ja jopa hauskaa, usko pois!

Punnerrustekniikka kuntoon!

Punnertamiseen liittyy muutama tärkeä tekniikkavinkki, jotka kannattaa ottaa huomioon. Näin vältyt virheasennoilta, loukkaantumisilta ja saat punnerruksista vakaampia ja tehokkaampia kuin aiemmin.

Katso alta tekniikkavideo ja ota opit käyttöön punnerruspelin yhteydessä!

 

Punnerruspeli tekee punnertamisesta hauskaa

Lähdetkö siis mukaan punnerruspeliin?

Se menee näin:

Punnerruspeli

 1. Käy punnerruksen yläasentoon (joko varpaat tai polvet maassa tai seinää vasten).
 2. Ajattele kellotaulu rintakehäsi kohdalle.
 3. Aseta vasen käsi normaaliin punnerrusasentoon noin rintakehän korkeudelle, ajattele, että oikea kätesi on kellotaulun viisari ja aseta se kello yhteen.
 4. Punnerra.
 5. Pidä vasen käsi paikoillaan ja siirrä oikeaa kättä kello kahteen.
 6. Punnerra.
 7. Siirrä oikeaa kättäsi kello kolmeen, neljään ja viiteen ja punnerra jokaisella kellonlyömällä.
 8. Tuo sitten oikea kätesi normaaliin punnerrusasentoon ja ota vasen käsi kellotaulun viisariksi.
 9. Punnerra niin, että vasen kätesi osoittaa kello seitsemää, sitten kahdeksaa, yhdeksää… jne. klo 11 asti.
 10. Jatka ainakin viisi kertaa kellon ympäri!

Voit tehdä punnerrukset joko varpaat maassa, polvet maassa tai vaikka seinää vasten, päivän kunnon mukaan!

Kommentoi alle, pääsitkö koko kellotaulun läpi?

52 Comments

 1. Saatan koittaa, kyykkyhaaste loppui 80 ja kipeytyneeseen rutisevaan polveen ?, vaikka muuten ois menny hyvinkin….Ja polvien piti olla kunnossa. Kädet ne huonommat… Että katsotaas ?

  1. Malttia vaan niin kyykkyjen kuin punnerrustenkin kanssa. Lepo ja palautuminen on vähintään yhtä tärkeää kuin treenaus!

 2. mukana haasteessa. Kello kuuden kohdalla oli haastetta?.

 3. Kiitos, mukana ollaan. Aloitan tämänkin vasta huhtikuulta, koska nyt on reissuun lähtö. Parempi myöhän, jos silloinkaan 😛

 4. Mistä tiesit että olin haikaillut punnerrusoppien perään? 🙂 Olen juuri niitä jotka ei saa juuri ollenkaan punnerrettua. Tänä keväänä tuntuu, että nyt ois kiva saada tuo asia haltuun. Olen mukana myös kyykkyhaasteessa. Siinä on nerokasta se, että määrät on annettu etukäteen ja kasvaa pikkuhiljaa. Tohon punnerrukseenkin ois kiva saada joku vastaava, että siitä tulis vähän pitkäjänteisempi homma. Kun joku ”muu” sanoo, että tee vaikka 10 punnerrusta tänään, 12 huomenna jne se tulee tehtyä. Kyykkyhaasteesta tiedän, että jos kalenterissa ei lukis tän päivän kohdalla 140, niin tekisin taatusti vähemmän…

  1. Tosi hyvä idea tuo punnerrushaaste, pistän korvan taakse! Sitä odotellessa kannattaa aloittaa tällä punnerruspelillä 🙂

 5. Mukana ollaan,,punnerrukset ei ole koskaan kuuluneet suosikki liikkeisiin,,mutta ajattelin haastaa itseni ja kokeilla josko onnistuisi ?

 6. Joo. Kyllä punnerruksia pitää tehdä ja aloitinkin haasteen. Kolme kierrosta jaksoin näin äkkiseltään ja sekin huonolla tekniikalla, mutta aloitettu on, eiköhän se siitä korjaannu.

  1. Hyvä! Kiinnitä vaan erityistä huomiota tuohon tekniikkaan, jotta et loukkaa itseäsi. Mieluummin vähemmän toistoja hyvällä tekniikalla kuin paljon toistoja huonolla tekniikalla!

Kommentointi on suljettu.