Kolme keinoa riemukkaampaan uimapukukauteen

Istuin pääsiäisen aikaan kahvipöydässä, jossa yhdellä kahvittelijoista oli ranteessaan aktiivisuusranneke. Ranneke vilkutti punaista valoa ja kysyin valon merkitystä.

“Se kertoo, että pitäisi lähteä liikkeelle, koska päivän askeltavoitteisiin on vielä matkaa”, kyseinen pullansyöjä ilmoitti ilman aikomustakaan nousta ylös ja toteuttaa rannekkeen toivomusta.

Niinpä niin, mikä onkaan se voima, joka saisi meidät liikkeelle? Tiedämme, että liikunta tekee hyvää, mutta miksi käytännön toteutus on joskus niin kovin vaikeaa?

Ehkä pidit liikunnasta ennen, mutta nykyään se on jotenkin jäänyt. Tai ehkä et ole ikinä erityisemmin nauttinut siitä. Tai ehkä pitäisit siitä edelleen, mutta sille ei meinaa löytyä aikaa.

Tosiasia on se, että hienoinkaan aktiivisuusranneke ei saa liikkeelle, vaan motivaation liikkumiseen pitää lähteä sisältäpäin, omista ajatuksista.

Elämä ei ole penkkiurheilua

Jos haluaa tuloksia, muutosta nykyiseen ulkomuotoon tai ylipäätään paremman olon ja lisää virtaa päiviin, on noustava ylös ja tehtävä asialle jotain, koska pidemmän päälle paikallaan oleminen ei tee hyvää.

Liike on se mikä saa energian virtaamaan.

Vähän niin kuin vesiputouksessakin virtaava vesi on kirkasta, puhdasta ja kaunista. Sen sijaan paikoillaan oleva vesi muuttuu sameaksi ja alkaa kerätä epäpuhtauksia.

Ja mehän olemme suurimmaksi osaksi vettä.

Kolme tapaa lähteä liikkeelle

Jos liikkuminen tuntuu työläältä ja motivaatio on aina vain hukassa, kokeile seuraavia kolmea tapaa, jotka helpottavat liikkeellelähtöä jo tänään.

Kun noudatat näitä tapoja säännöllisesti, ei vaadittava muutos tunnu koko maailmaa mullistavalta, vaan kuin huomaamatta etenet pienin askelin ja tuleva uimapukukausi tuntuu taas hiukkasen mukavammalta.

1. Aseta rima matalalle

Liikunnan aloittaminen voi tuntua haastavalta, jos lähtökohta on se, että pitää tehdä jotakin massiivista ja miettiä kuntoilua tavoitteellisesti. Ymmärrän, että aina ei pysty venymään tunnin treeniin ja jos tarvitsee erikseen lähteä jonnekin urheilemaan (esimerkiksi kuntosalille), kasvattaa se aina kynnystä.

Mitä jos aluksi tekisitkin yhden kyykyn tai punnerruksen? Yhden!

Jos huvittaa, voit tehdä saman tien perään toisenkin tai jopa kymmenen, mutta jos lähtökohta on se, että teet edes yhden, silloin se tulee tehtyä ihan missä vain, milloin vain.

2. Pysy hetkessä

Liika tulevaisuuden miettiminen voi jarruttaa etenemistä. Jos pakkomielteenomaisesti haaveilet bikinivartalosta tai litteästä vatsasta, voi olla vaikea pitää yllä motivaatiota, koska tulokset eivät kuitenkaan tapahdu yhdessä yössä. Pikavoittojen toivossa on helppo sortua kuureihin ja pikapyrähdyksiin, jotka pian lopahtavat.

Tavoitteet ovat hyviä ja niitä pitää olla, mutta jos projektista tulee liian iso tai se tuntuu liian kaukaiselta, aiheuttaa se paineita ja lamaannuttaa tekemisen.

Kannattaa siis mieluummin miettiä, mitä voisit tehdä juuri nyt, juuri tässä hetkessä, juuri tänään. Pidä iso tavoitteesi mielessä, mutta pilko se pieniin palasiin. Yksi osa tavoitetta voi olla, että teet juuri nyt edellisen kohdan yhden kyykyn.

3. Etsi selkeyttä

Joskus ongelma liikunnan vähyyden taustalla on se, että liikkumiseen ei ole selvää suunnitelmaa tai ei oikein tiedä mitä tekisi. Kuntosalillakin voi käydä vuosia saamatta tuloksia, jos ohjelmassa on muutamia hauiskääntöjä ja kuntopyörällä polkemista ilman sen suurempaa suunnitelmaa tai suunnitelmallisuutta.

Jos sinun on vaikea motivoitua tekemään sitä yhtä kyykkyä päivässä, koska haluat, että se on osa isompaa kuvaa, liity mukaan ohjelmaan, jossa kaikki on suunniteltu sinua varten valmiiksi. Kun tiedät tarkkaan, mitä teet minäkin päivänä, poistuu epämääräinen puuhastelu ja tilalle astuu ihana selkeys. Et voi muuta kuin tehdä ohjeiden mukaan ja nauttia tuloksista.

Voit esimerkiksi liittyä mukaan Kuningattaren korsetti – kurssille, joka on lempeä johdatus kohti unelmien uumaa. Kuningatar-kurssin käyneille on myös luvassa jatkokurssi, joten pysyhän linjoilla!

Nyt on aika tarttua tuumasta toimeen! Nouse siis ylös ja aloita jostain. Tee vaikka yksi kyykky. Sitten olet tehnyt edes sen ja olo on heti piirun verran parempi.

Tee jotakin nyt saman tien ja kommentoi sitten alle, mitä teit! :)

41 Comments

 1. 15 kyykkyä , venyttelyt mainoskatkojen aikana ja pikku lenkki koiran kans, liian liukasta maalla.

 2. Tänään tunnin kävelylenkki ja päälle Kuningatar-kurssin 15.päivän treeni :) Mulla on ollu syksystä asti käytössä sellanen ”halpis-aktiivisuusranneke”, mut just tänä aamuna(ennen Elisan viestiä) päätin jättää sen pois ranteesta ja aktivoitua ihan ite !

 3. Lapioin eilen mökillä lunta (n. 70 cm), piti saada polku parkkipaikalta mökille. Taisi siinä tulla kyykkyjä ja vatsalihaksiakin. Ainakin tuli lämmin.

 4. Olen kävellyt joka päivä ja pyöräilin yli 7 km lenkin sunnuntaina. Vielä vyötäröuumaa etsiskelen..

 5. Tänään hiihtoa 20 km, eilen 15. Nyt alkaa ladut loppua kun lumet sulaa:(
  Venyttelyt ja piikkimatolla loikoilua…
  Ihana olo :)

  1. Kuulostaa ihanalta! Kohta voikin käynnistellä kesäisempiä liikuntalajeja, jotka tuovat hyvän mielen: pyöräilyä, kävelylenkkejä metsässä, uintia… :)

 6. 20 punnerrusta ja muksujen kanssa tunnin verran uimassa :-)
  Huomenna spinning tunti. Kyllä tuo aurinko saa ihmeitä aikaan :-)

 7. 245 kyykkyä, mummun luona huonekalut uuteen järjestykseen. Sitruunavettä lipitelty, chayanne-pippurilla maustettuna, jännä maku! Ei minuakaan aktiivisuusranneke liikuta yhtään, mutta muotia mikä muotia:)

 8. Hei!
  Mukavaa kevättä kaikille!
  Itse pyrin tekemään päivittäin 3*15 kyykkyä, joskus lapsi reppuselässä painona.Lenkillä olen käynnyt viitenä päivänä viikossa, mutta tämä viikko on jotenkin ollut väsyttää, ei taho jaksaa tehä edes kotitöitä.Kohta aloitan lasten kanssa pyöräilyn sekä trampoliinissa hyppimisen
  Minua jotenkin nyt vain masentaa nämä kilot, peilistä en halua katsoa ja olisi mukava pukeutua entisiin vaatteisiin.

  1. Älä välitä kiloista ja peilikuvasta NYT, sillä olet pääsemässä vasta vauhtiin. Katso peilikuvaasi viikon tai kahden päästä, näyttää varmasti paremmalta. Itse olen huomannut, että kun oikaisee ryhdin ja laittaa rinnan rottingille, niin ihan kuin kilojakin olisi tippunut:)
   Tsemppiä!

  2. Ihanaa, kun kannustat Anna-Liisa! Ja just niin, pienin askelin vaan eteenpäin.

   Ihan mahtavaa, kun teet kuitenkin päivittäin jotain, se on todella hyvä alku ja siitä kannattaa olla ylpeä. Vanha kunnon kikka eli vedenjuonti on erinomainen tapa saada aineenvaihdunta liikkeelle. Jos ei päivittäin muuta jaksa tai ennätä, niin kyykyt ja iso lasi vettä mahtuvat varmasti johonkin väliin – ja heti on aavistuksen pirteämpi ja parempi olo! :)

 9. Hei! Olen kävellyt koiran kanssa kyllä säännöllisesti mutta päätinpä ottaa sauvat pitkästä aikaa matkaa. Ja hups, tuntui kun olisin tehnyt jotain isompaakin. Myt täytyy homatta flexin jatkeeksi vatsaremmi.

 10. Autonpesua tänään..Viikonloppuna Levillä kävelyä sekä lumikenkäilyä useampi tunti.keskiviikkoisin ihanaa Rumbita fiestaa.

Kommentointi on suljettu.