Aamuvenyttely ja vinkit hyvän tuulen aamuihin

Aamuvenyttely ja muut vinkit hyvän tuulen aamuihin

Minusta ei saa aamuihmistä tekemälläkään, vaan tarvitsen aikaa käynnistyäkseni. Parhaimmillani olen päivällä ja illalla. Siitä huolimatta olen oppinut, että aamut voivat alkaa mukavissa merkeissä. Salaisuus on aamuvenyttely!

Vuosia sitten aamuni alkoivat aina äkkiherätyksellä ja pikaisella säntäyksellä bussipysäkille ja töihin. Kun jäin yrittäjäksi, ei enää tarvinnut matkustaa työmaalle, mutta silloinkin aloitin aamuni kurkkaamalla ensitöikseni kännykästä somea ja sähköpostia.

Onneksi vähitellen olen ymmärtänyt, että aamu asettaa suunnan päivälle ja se kannattaa aloittaa oikealla jalalla, edes hetkeksi itseensä keskittyen.

Mikä olisikaan parempi tapa kuin aloittaa aamu rauhoittumalla hetkeksi. Ota siis alta käyttöön lempeä aamuvenyttely ja pari muutakin vinkkiä hyvän tuulen aamuhin!

Hyviä ajatuksia aamun alkajaisiksi

Aamuisin, kun mieheni herätyskello pirahtaa, jään yleensä vielä viideksi minuutiksi sänkyyn pötköttämään.

En kuitenkaan nukkumaan, vaan miettimään alkamassa olevaa päivää. Usein kissa hyppää viereeni ja sitä silitellessäni hengittelen syvään ja lähetän mielessäni hyviä ajatuksia tulevaan päivään.

Jos luvassa on sovittuja menoja tai tapaamisia, mietin, kuinka ne sujuvat mutkitta, kiitän tulevasta päivästä jo etukäteen ja mietin, että tästäkin päivästä tulee hyvä päivä.

Ja uskotko, että usein juuri niin käy!

Ei aina. Välillä on surkeita päiviä, kurjia päiviä, tylsiä päiviä tai tyhmiä päiviä, mutta suurimmaksi osaksi kivoja, hyviä, iloisia ja onnellisia päiviä.

Uskon, että ajatuksilla on suuri voima ja koska suhtaudun päiviin jo etukäteen positiivisella ja luottavaisella mielellä, näen niissä enemmän hyvää kuin huonoa.

Aamuvenyttely herättää uuteen päivään

Kun nousen sängystä, juon ison lasillisen vettä ja usein koitan saada heti aamuun jotakin liikettä.

Viime kesänä innostuin aamulenkeistä, jonne suuntasin heti herättyäni. Se oli mitä mainioin tapa aloittaa päivä keho ja mieli virkeänä. Viime aikoina työhuone on kutsunut lenkkiä enemmän, mutta aion herätellä tämän tavan kesällä taas uudestaan.

Sen sijaan aamuvenytykset virkistävät kummasti, vaikka lenkille tai treenaamaan ei ehtisikään.

Pistä testiin nämä virkistävät venytykset, jotka voit tehdä vaikka sängyssä!

Venytykset

  • jalat syliin, polvien pyöritys
  • pakara- ja lonkankoukistajavenytys
  • kiertovenytys
  • lonkan avaus
  • kierrot
  • kurkotus
  • selän pyöristys
  • kyljet

Nämä ovat omia voima-aamujeni rutiineja. Mitä tahansa aamulla teetkin, suosittelen joka tapauksessa, että odotat vähintään viisi minuuttia, ennen kuin tartut kännykkään, sanomalehteen tai avaat TV:n.

Anna aamuisin keholle ja mielelle hetki aikaa virittäytyä hyvän päivän taajuudelle. Anna hieman aikaa itsellesi ja tee jotakin virkistävää, ennen kuin omat ajatukset hukkuvat uutisvirtaan tai somen pauloihin.

P.S. Olen kirjoittanut aamusta aiemminkin. Joko olet lukenut voimaannuttavista aamurutiineista ja maailman parhaasta aamunaloituksesta?

Kaipaatko lisää rentoutumista ja venyttelyä?

Aika rentoutua

Arjen tahti voi joskus olla melkoista haipakkaa, jolloin aikaa palautumiselle, rentoutumiselle, venyttelylle ja ylipäätään itselle jää vain vähän.

Jos siis kiristää, kolottaa tai stressaa, on aika ottaa levähdystauko ja antautua syvien hengitysten ja rauhallisten venytysten tuomalle höyhenenkeveälle olotilalle, hyviin ajatuksiin lipuen.

Liity mukaan rentoutumaan: https://www.elisamattila.com/aika-rentoutua/