Aamurituaali, joka saa suupielet hymyyn

Millainen naama sinua katsoo peilistä aamuisin? Onko se yhtä harmaa ja alakuloinen kuin loppuvuoden sää Suomessa? Onko olo väsynyt ja jo valmiiksi aivan puhki, kun miettiikin tulevaa päivää? Tekeekö mieli vain hautautua takaisin peiton alle ja palata asiaan seuraavana päivänä?

Mutta onko asian pakko olla niin? Mitä jos joka ikisen aamun voisikin aloittaa energisenä, täynnä intoa ja iloa?

Ja kun aamun aloittaa oikealla jalalla, loppupäivästä tulee väkisinkin monta astetta parempi!

Yö on aikaa, jolloin tankataan energiavarastoja täyteen tulevaa päivää varten. Aamu puolestaan on aikaa, jolloin tulevalle päivälle asetetaan suunta.

Vaikka yö ei olisikaan ollut täydellistä ruususen unta, ei sen tarvitse tarkoittaa, että päivä on kohdattava täysin tankki tyhjänä. Aamulla on nimittäin vielä mahdollisuus vaikuttaa päivän tuntemuksiin, ajatuksiin ja olotilaan.

Salaisuus hihkuvan ihaniin aamuihin ja hymyhuuliseen loppupäivän olotilaan piileskelee nimittäin aamurutiineissa.

Muutama simppeli ja nopea tapa aamulla saa sinut tuntemaan olevasi täysin elossa. Mikä mahtava tapa aloittaa jokainen aamu!

Kun otat nämä neljä yksinkertaista (mutta tehokasta!) vinkkiä käyttöösi heti huomenna, huomaat, kuinka joka-aamuinen hapannaama on pian historiaa!

1. Nosta suupielet ylöspäin

Yksinkertainen neuvo, mutta ei aina niin helppo, vai mitä?

Heti kun heräät tai viimeistään siinä vaiheessa kun tihrustat itseäsi kylpyhuoneen peilistä, on aika nostaa suupielet leveään hymyyn. Huvitti tai ei.

Fysiologisesti hymyily vapauttaa endorfiinia ja serotoniinia. Mitä enemmän näitä hyvän olon hormoneja aivosi erittävät, sitä paremmin voit ja sitä onnellisemmaksi tunnet olosi.

Tiedän, että jos et ole aamuvirkku, heti herätyksen jälkeen ei hymyä ihan hevillä heru, mutta yritä edes!

Kokeile vaikka keittää kahvia iloinen virne naamalla. Jos hymy pitää aluksi melkein pakottaa naamalle, voi olla, että oma yrmeys alkaa kohta naurattaa ihan oikeasti, jonka seurauksena aamu tuntuu heti asteen kepeämmältä ja päivän toimiin voi lähteä hieman huolettomammin.

2. Juo vettä

Yö on pitkä aika olla juomatta ja aamulla joka ikinen solusi suorastaan huutaa janoissaan. Tiesithän, että pienikin nestehukka vaikuttaa negatiivisesti suorituskykyysi ja siihen kuinka terävästi ajatuksesi luistaa.

Lopeta siis yön aikana kertynyt nestehukka ja kumoa iso lasillinen vettä heti herättyäsi!

Kun juot lasin tai kaksi heti herättyäsi ja saat lihaksesi ja nivelesi toimimaan paremmin, pidät ihosi kunnossa, puhdistat kuona-aineet kehosta ja saat kunnon energiabuustin.

Jos aamuinen lasillinen meinaa unohtua, jätä vesilasi jo illalla strategiselle paikalle, josta et voi olla sitä huomaamatta: yöpöydälle, kahvinkeittimen viereen, eteiseen avainten lähettyville…

3. Laita liikettä niveliin

Pienikin liike auttaa aktivoimaan kroppaa, pistää vauhtia verenkiertoon ja nostaa energiaa.

Miten saisit lisättyä aamuihin kropan aktiivista herättelyä?

Mitä jos pyörität hartioita samalla kun peset hampaat? Tai kurkottelet käsiä korkealle ilmaan suihkussa käydessäsi? Tai venytät etureidet sillä välin kun aamupala valmistuu? Tai ehkäpä voisit ottaa muutaman tanssiaskeleen samalla kun kiedot kaulahuivia kaulaan?

Jos heittäydyt ihan hurjaksi, voit liikkeeseen ykköskohdan hymyilyn! Kaksi kärpästä yhdellä iskulla…

4. Sano kiitos

On ihan liian helppo pitää elämän isoja ja pieniä, hienoja asioita itsestäänselvyytenä. On paljon helpompi keskittyä siihen mitä puuttuu kuin siihen mitä jo on.

Ja kun keskittyy siihen mitä puuttuu, vetää sitä yhä enemmän puoleensa. Aina on jokin vinossa tai jotakin, mikä antaa aiheen murjottaa, tiuskia tai ärähdellä.

Mutta jos asian kääntää päälaelleen ja keskittyykin kaikkeen siihen mikä juuri nyt on kaikesta huolimatta hyvin, saa elämäänsä yhä enemmän asioita, joista olla kiitollinen.

Mieti siis joka aamu kolme asiaa, joista voit olla kiitollinen juuri nyt. Harjoitus on parasta tehdä heti ensimmäisenä kun kello pärähtää soimaan. Voit viettää muutaman ylimääräisen sekunnin peiton alla ja miettiä vain hyviä asioita. Mikä on juuri nyt hyvin? Mistä voit juuri nyt olla kiitollinen? Mikä saa sydämesi hypähtelemään?

Mikä ihana tapa lähteä uuteen päivään!

Vaikka olisi kiire ja väsyttäisi, vaikka tietäisit, millaiset silmäpussit tuijottavat vastaan peilistä ja vaikka tietäisit, että päivästä on tulossa hektinen, silti on aina jotakin, mistä sanoa kiitos.

Tämä päivä voi jo olla parempi kuin huominen; sinulla on kaikki valta tehdä siitä sellainen! Mitä sinun parhaaseen aamuusi kuuluu?

31 Comments

  1. Kiitos Elina:-) Aamulla aloitan kokeilemaan näitä hyvältä kuulostavia vinkkejä. Hyvää Itsenäisyyspäivää sinulle.

  2. Kiitos Elisa:-) Aamulla aloitan harjoittelun joka kuulostaa todella hyvältä.

  3. Ihanaa. Jokainen pystyy näihin. Onni löytyy itsestä ?

  4. Huomenta. Arki aloitettu näillä vinkeillä..eivät vie aamusta aikaa yhtään koska voi tehdä kaiken muun ohessa. Ruuhkaisessa aamun lumipyryssä mennään..eikä harmita yhtään?

  5. Kuningattaren korsetti jäi aikoinaan aloittamatta kokonaan matkan päällekkäisyyden takia, mutta kiitos kaikista muista myöhemmista posteista. Kiva kun joku tsemppaa, tuntuu ihan vuorovaikutukselliselta jutulta.

    1. Kiva kuulla, että posteista on iloa! Sinulla on vuoden pääsy Korsetin ohjeisiin, joten ehdit vielä hyvin hyödyntää kurssin. Jos tarvitset apua tai muistutusta kuinka kirjautua kurssille, pistä viestiä meidän asiakastukeen tuki @ hyvinvointistartti.fi, niin autetaan sinut alkuun :)

  6. Hyviä asioita, on noita ollut jo käytössäkin. Ristinmerkki, kiitos tästä aamusta Taivaan Isä, sitten olkapäiden pyöritystä ja juomaan lasi vettä!☺

Kommentointi on suljettu.