Voimanaisten ohjeet onnellisuuteen

Haluaisitko saada elämääsi lisää iloa, syvempiä tunteita ja kaiken sen mistä haaveilet?

Se on mahdollista ja aivan käsiesi ulottuvilla, sanovat amerikkalaiset voimanaiset ja henkiset valmentajat Gabrielle Bernstein ja Marianne Williamson.

Viime viikolla matkustin elämäni ensimmäistä kertaa rapakon taakse New Yorkiin. Viikon ohjelmassa oli suurkaupungin ihmettelyn lisäksi henkisen hyvinvoinnin uusia tuulia työpajan ja luennon muodossa.

Näiden workshopien jälkeen oli melkoinen maailmanvalloittajaolo ja takaisin kotiin palasi hymyhuulinen, voimaantunut, onnellinen, sisäisesti vahvempi ja vahvasti hyvään tulevaisuuteen uskova Elisa.

Haluatko kuulla lisää näiden huippunaisten antamista opeista?

Terveellinen New York

Ensin pari sanaa itse reissusta.

Vaikka aina puhutaan kuinka huonosti amerikkalaiset voivat ja näytetään kauhukuvia jättimäisistä hampurilaisaterioista, joissa suonia tukkiva rasva tirisee, kävi hyvin nopeasti selväksi, että ainakin New Yorkissa on äärimmäisen helppoa myös syödä terveellisesti, liikkua ja voida hyvin.

Valintakysymyksiä, sanoisin.

Esimerkiksi joka kadunkulmasta löytyi koju, jossa valmistettiin smoothieita ja mehuja tuoreista raaka-aineista muutamalla dollarilla. Lisäksi kaupunki oli täynnä salaattibaareja, terveysruokakauppoja ja mahdollisuuksia liikuntaan.

Terveelliset-evaat
Smoothieita, välipalatukoita ym.

Itse hamstrasin mm. upeasta Whole Foods Market -terveystavaratalosta lähes järjettömän määrän välipalapatukoita, viherjauheita, luonnonkosmetiikkaa ynnä muita ihanuuksia.

Lisäksi kävin aamulenkillä Central Park -puistossa ja osallistuin ilmaiseen aamujoogaan toisessa, pilvenpiirtäjien ympäröimässä puistossa.

Yläkuvissa lenkillä Central Parkissa, alhaalla aamujoogaa
Yläkuvissa lenkillä Central Parkissa, alhaalla aamujoogaa

Voimanaisten opissa

Sitten matkan viralliseen osuuteen.

Olen ahminut Gabrielle Bernsteinin kirjoja, lukenut hänen uutiskirjeitään ja katsonut valmennusvideoitaan jo jonkin aikaa ja tätä workshopia oli odotettu kuin kuuta nousevaa.

Gabrielle eli Gabby on entinen huumeriippuvainen, joka onnistui muuttamaan elämänsä suunnan ja on nykyisin inspiroiva valmentaja, joka kannustaa löytämään sisäisen onnen ja mielenrauhan ja sitä kautta elämään täyttä elämää.

Kynä sauhusi ja muistikirjan sivut täyttyivät vauhdilla tätä naista kuunnellessa. Tässä tärkeimpiä oppeja Gabbyn työpajasta.

Usein sanotaan, että “Olen onnellinen SITTEN KUN saavutan jotakin tai tapahtuu jotakin tiettyä tai pääsen paikkaan X”.

“Odotan jo, että pääsen lomalle/eläkkeelle, sitten…”
“Kun laihdun viisi kiloa, sitten….”
“Jos en olisi näin kiireinen, sitten…”
“Jos en olisi sairas, sitten…”

MUTTA mitä jos ajattelisikin, että kun olen ensin onnellinen juuri nyt ja tässä, mikä ikinä tilanne tällä hetkellä onkaan, sitten voin saavuttaa kaiken muun mitä haluan – ja vieläkin enemmän.

Ei tarvitse odottaa seuraavaa lomaa tai laihdutuskuuria ollakseen onnellinen.

Gabbyn mukaan vastoinkäymiset ja se, että kaikki elämässä ei juuri tällä hetkellä ole niin kuin haluaisi, on lopulta kiinni omista ajatuksista. Jokainen ajatus, jonka ajattelet, vetää nimittäin puoleensa jotakin tunnetta tai asiaa, joko hyvää tai huonoa.

Jos keskityt siihen mitä ET ainakaan halua, silloin juuri sen määrä lisääntyy:

“En halua näyttää tältä”
“En halua olla stressaantunut”
“En halua olla aina väsynyt”
“En halua voida huonosti”

Vastaavat lauseet vain vetävät puoleensa lisää negatiivista eli eli ihan päinvastoin kuin toivoisi.

Jos jokin osa elämästäsi ei vielä ole siinä pisteessä missä haluaisit tai sinulta puuttuu jotakin (rahaa, vapaa-aikaa, terveyttä, ihannepaino…), älä keskity sen puutteeseen, vaan tuo ajatukset siihen, mikä jo nyt toimii tähän asiaan liittyen.

Kun oppii elämään jokaisen hetken ilolla ja kiitollisuudella, silloin alkaa tapahtua.

Mistä voin juuri nyt olla onnellinen? Mikä toimii elämässäni tällä hetkellä? Mitä aiheita minulla on kiitollisuuteen?

Kun keskityt siihen, mikä juuri nyt on hyvin ja saat kaivettua sisältäsi sen ilon ja onnen, joka nykytilanteessa on mahdollista, silloin sinusta tulee onnellisuusmagneetti, kaiken hyvän määrä elämässäsi lisääntyy ja lopulta saavutat myös kaikki ne sydämen toiveet, jotka vielä antavat odottaa itseään.

Tärkeintä on uskoa ja luottaa siihen, että voi oikeasti saada kaiken sen hyvän, mistä haaveilee. Se ei ole helppoa, koska mieleen hiipii aina epäilys, mutta harjoitusta harjoitusta…

Epäilyksen hetkellä voit kääntää ajatuksesi ympäri ja sanoa “Eikö olisikin mukavaa, jos kaikki menisi juuri niin kuin toivoisin!”

Kun oikeasti uskot, että niin voi tapahtua, alkaa kuin ihmeen kaupalla ilmaantua mahdollisuuksia, jotka vievät kohti toiveiden toteutumista.

Esimerkiksi sen sijaan, että toistat itsellesi, “En oikein saa nukuttua ja olen aina väsynyt”, käännä lause ympäri ja sano “Olen onnellinen ja kiitollinen läheisistäni ja haluaisin olla energinen, jotta jaksaisin viettää aikaa heidän kanssaan iltaisin töiden jälkeen”. Pian huomaat, että alkaa ilmaantua tilaisuuksia parantaa vointiasi: työkaveri antaa vinkin, joka tuo lisää energiaa, luet lehdestä ohjeita parempiin yöuniin jne. Usko pois!

Siis tiivistettynä:

 1. Keskity siihen, mistä voit olla onnellinen ja iloinen juuri nyt.
 2. Keskity siihen, mitä haluat, ei siihen, mitä et halua.
 3. Usko ja luota itseesi ja siihen, että toiveesi toteutuu.

Marianne Williamson puolestaan on minulle uudempi tuttavuus, mutta jo pitkän linjan henkisen hyvinvoinnin ammattilainen, joka on kirjoittanut ison liudan kirjoja. Hän tulkitsee mm. sisäistä rauhaa ja rakkautta käsittelevää “Ihmeiden oppikurssi” -kirjaa.

Hän on myös kuulemma käynyt Suomessa ja oli valtavan ilahtunut, kun olimme tulleet häntä täältä asti kuuntelemaan!

Mariannen luento sai aikaan monia kylmiä väreitä ja ihon kananlihalle; niin hienosti hän julisti voimakkaat lauseensa.

Hänen mukaansa “Kaikki me olemme erityisiä, mutta kukaan meistä ei ole erityinen”.

Äkkiseltään ristiriitaisen lauseen jälkimmäinen osa tarkoittaa sitä, että monesti meillä on tapana nostaa itsemme ikään kuin jalustalle. Se oma napa on tärkein ja omat vastoinkäymiset ovat suurempia kuin kenelläkään muulla. Kukaan ei voi ymmärtää, miten pahalta minusta tuntuu!

Marianne kehottaa pysyttelemään samalla viivalla kaikkien kanssa. Jokainen on yhtä tärkeä ja jokaisen ajatukset ja kokemukset ovat yhtä hyviä.

Toisaalta kaikki me olemme erityisiä – tai oikeastaan jopa täydellisiä ja pystymme mihin vain, kunhan haluamme.

On helppo pienentää itsensä ja ajatella, että “enhän minä pysty tai osaa”. Itsensä pienentäminen on sama kuin pitäisi käsiä silmien edessä ja valittaisi, että on pimeää!

Joka ikisellä on mahdollisuus tehdä elämästään upea, kaikki lähtee nimittäin niistä omista ajatuksista ja suhtautumisesta itseen ja ympäristöön.

Marianne lopetti voimakkaan puheensa vapaasti suomennettuna jotenkin näin:

“Tunnista ne paikat elämässäsi, joissa käyttäydyt kuin pikkutyttö tai pikkupoika. On korkea aika päästä siitä yli. Rakasta itseäsi, rakasta muita, rakasta maailmaa ja anna palaa!”

Gabbyn-ja-Mariannen-kanssa
Ylhäällä Gabby luennoi, alhaalla vasemmalla Mariannen ja alhaalla oikealla Gabbyn kanssa

Toivon, että sait tästä pienen ajatuksen siemenen omaa elämääsi varten. Jos näiden leidien opit kiinnostavat enemmänkin, Gabriellen ja Mariannen kirjoja löytyy mm. Adlibriksesta. Gabbyn kirjoja ei tietääkseni ole suomennettu, Mariannelta saattaa löytyä joitakin suomennettuja teoksia.

Olisi kiva kuulla ajatuksiasi, joten pistähän alle kommenttia!

33 Comments

 1. tulipas hyvä mieli. kiitos ja päivän jatkoa

 2. Tuo pitää niin paikkansa. Ongelmia syntyy kun ei voi/osaa suhtautua asioihin aikuisen vaan lapsen tavoin. Hyvä juttu ja taidanpa etsiä muutaman kirjan käsiini!

  1. Suosittelen! Katsoin muuten juuri, että Mariannen kirjoja on ainakin täällä meillä päin saatavilla myös kirjastossa.

 3. Tämähän oli mielenkiintoinen juttu, minunkin mielestä jokaisen pitäisi löytää se intohimo elämään terveistä elämäntavoista ja todella uskoa itseensä että pääsee tavoitteisiinsa.NewYork on mahtava kaupunki :))

 4. Oikein janoan tällä hetkellä tuollaista tsemppaamista. Olen juuri jäänyt työkyvyttömyyseläkkeelle 59-vuotiaana. Eläke oli suuri toiveeni, että voin alkaa hoitaa kroppani kremppoja. Jostain syystä kuitenkin olen kadottanut ilon. Ymmärrän, että se on mieli, joka määrää lähes kaiken.
  Tekstisi luettuani sanoin ääneen hyviä ja onnellisia asioita elämästäni, ja niitähän on paljon.
  Kiitos kirjoituksestasi!
  Oletko sinä ajatellut luennoida kyseisistä aiheista? Tai oletko luennoinut jo? Uskon, että luentosi olisivat suuri suksee ☺
  Iloista päivää!

  1. Hei Riitta, saanen onnitella eläkepäätöksestä!
   Olen 57-vuotias ja viimeiset puoli vuotta ollut vuorotteluvapaalla. Siis ihan vaan ollut, huininut pitkin pihaa ja surffailut netissä. Harjoittelin joutenoloa, ja onnistuin siinä hyvin. Kropan krämpät ja ylipaino ovat seuranani, puolessa vuodessa en päässyt niistä eroon edes alustavasti, vaikka luin ja katsoin netistä kaikenmaailman ohjeita ja kikkoja. Pään sisällä välillä joku yrittää moittia saamattomuuttani. Silloin laulan Suvi Teräsniskan ”Täydellinen elämä” -laulua ja uskon laulun sanomaan itsekin.
   Toivon Iloa Elämääsi!

   1. Ihanat Riitta ja Soili!

    Uskon, että itsensä moittiminen ei johda oikein mihinkään. Mieluummin kannattaakin miettiä, mitä edes ihan pienenpientä voisi tänään tehdä, mikä auttaisi eteenpäin, mistä tulisi hyvä mieli tai hyvä olo. Ja seuraavana päivänä sama uudelleen. Ja sitten taas seuraavana päivänä.

    Vaikka yhdessä tai kahdessa päivässä ei vielä tapahdu mitään mullistavaa, kun ajatus on toiveessa paremmasta, alkaa vähitellen tapahtua muutosta, niin korvien välissä kuin ulkoisestikin. Askel kerrallaan.

    En ole vielä luennoinut aiheesta, mutta ehkä jossakin vaiheessa! :)

 5. Kiitos Elisa !
  Tämä oli kovin innostavaa ja toisaalta päivänselvää : )

  1. Niinpä! Samalla niin itsestään selvää ja toisaalta niin kovin haastavaa tunnistaa omia ajatusmalleja. Harjoitusta vaan! :)

 6. Näitä juttuja on valtavasti ja kirjoja kirjoitettu. Aika ohutta tekstiä. Jos kaikki olisi noin helppoa, miksi maailma on täynnä lihavia, sairaita ja onnettomia ihmisiä. Köyhiä ja kurjia. Miksi kaikki eivät käy terveyskaupassa ja juokse puistoissa? Ihmeellistä?!!

  1. Ei se helppoa olekaan. Ei missään nimessä. Omien ajatusten, tapojen ja tottumusten tunnistaminen, saatika sitten niiden muuttaminen on jatkuvaa työtä eikä kukaan ole ikinä valmis. Jotkut eivät koskaan edes aloita sitä työtä, koska on helpompi olla uhri tai pitää itsensä pienenä.

   Itse koen, että sain näiltä luennoilta valtavasti ymmärrystä ja työkaluja, joiden avulla kulkea eteenpäin elämän aallokossa ja koen olevani taas pari pykälää henkisesti vahvempi.

   Siksi halusin jakaa ajatuksiani eteenpäin. Jos voin omalla kertomuksellani innostaa edes yhden ihmisen ajattelemaan nykyistä lempeämpiä ajatuksia itsestään ja ottamaan ohjat käsiinsä oman elämänsä muuttamisesta nykyistä tyydyttävämmäksi, silloin artikkeli on täyttänyt tarkoituksensa.

   1. Maailmassa on ihmisiä jotka eivät vaan jaksa, jotka tarvitsevat konkreettisesti apua ja tukea mutta kukaan ei auta. Tiedän kyllä etteivät kaikki oikeasti halua tulla autetuiksi. Mutta ei ole oikein sanoa että toiset ne vaan tahtovat olla pieniä ja surkeita.

   2. Olet ihan oikeassa. Mutta jos on mahdollisuus valita – ja aika monella on – silloin tekee hyvää herätellä itseään ja miettiä, mitä minä voisin tänään tehdä tai ajatella toisin.

 7. Kiitos Elisa!
  Sinulla on ollut ihana loma ja etkä ole unohtanut meitäkään siellä. Kiitos kaikista blokeista joita laitat meille luettavaksi. Pidät niin ollen kynttilän pöydällä.
  Löysin yhden Marianne Williamsonin kirjoittaman Palatkaamme rakkauteen kirjan kirjastosta.
  Täytyy katsoa vielä nettikaupasta mitä on saatavana.
  Kiitos!
  Airi

 8. Heipsan, kiitos elämänmyönteisestä blogista. Ensireaktioni oli kateellisuus – en ole vielä käynyt rapakon takana. Kun kerroit, että itsellesikin se oli ensimmäinen matka mahdollisuuksien maahan, rauhoituin :) .
  Englanninkieliset kirjat ovat vielä haasteellisia, videoita on helpompi katsoa. Tein googlettamalla löydön: 1.11.2016 julkaistaan tällainen kirja suomeksi:

  IHMEITÄ NYT : 108 PIKAKONSTIA SISÄISEEN RAUHAAN
  Kirjailija: Gabrielle Bernstein
  Kustantaja: Viisas Elämä Oy
  Kieli: Suomi
  Sivumäärä: 300
  Asu: Pehmeäkantinen kirja
  Julkaisuvuosi: 2016

  Raikasta syksyä.

 9. Kiitos ihana Elisa,
  Juuri tuli taas kohdalle teksti, jonka sanoma niin ajankohtainen omassa elämässäni. Luen tällä hetkellä Elif Shafakin kirjaa Rakkauden aikakirja, joka mielestäni kiteyttää tuon kaiken tekstistäsi luetun. Suosittelen <3

  1. Niin siinä usein käy, että juuri ne oikeat asiat ilmaantuvat elämään juuri oikealla hetkellä. Kiitos kirjasuosituksesta! :)

 10. Hei ihana oli lukea matkaasi ja tulipa voimaantuloa olo hyvä mieli kiitos kertomuksesta

Kommentointi on suljettu.