Voimanaisten ohjeet onnellisuuteen

Haluaisitko saada elämääsi lisää iloa, syvempiä tunteita ja kaiken sen mistä haaveilet?

Se on mahdollista ja aivan käsiesi ulottuvilla, sanovat amerikkalaiset voimanaiset ja henkiset valmentajat Gabrielle Bernstein ja Marianne Williamson.

Viime viikolla matkustin elämäni ensimmäistä kertaa rapakon taakse New Yorkiin. Viikon ohjelmassa oli suurkaupungin ihmettelyn lisäksi henkisen hyvinvoinnin uusia tuulia työpajan ja luennon muodossa.

Näiden workshopien jälkeen oli melkoinen maailmanvalloittajaolo ja takaisin kotiin palasi hymyhuulinen, voimaantunut, onnellinen, sisäisesti vahvempi ja vahvasti hyvään tulevaisuuteen uskova Elisa.

Haluatko kuulla lisää näiden huippunaisten antamista opeista?

Terveellinen New York

Ensin pari sanaa itse reissusta.

Vaikka aina puhutaan kuinka huonosti amerikkalaiset voivat ja näytetään kauhukuvia jättimäisistä hampurilaisaterioista, joissa suonia tukkiva rasva tirisee, kävi hyvin nopeasti selväksi, että ainakin New Yorkissa on äärimmäisen helppoa myös syödä terveellisesti, liikkua ja voida hyvin.

Valintakysymyksiä, sanoisin.

Esimerkiksi joka kadunkulmasta löytyi koju, jossa valmistettiin smoothieita ja mehuja tuoreista raaka-aineista muutamalla dollarilla. Lisäksi kaupunki oli täynnä salaattibaareja, terveysruokakauppoja ja mahdollisuuksia liikuntaan.

Terveelliset-evaat
Smoothieita, välipalatukoita ym.

Itse hamstrasin mm. upeasta Whole Foods Market -terveystavaratalosta lähes järjettömän määrän välipalapatukoita, viherjauheita, luonnonkosmetiikkaa ynnä muita ihanuuksia.

Lisäksi kävin aamulenkillä Central Park -puistossa ja osallistuin ilmaiseen aamujoogaan toisessa, pilvenpiirtäjien ympäröimässä puistossa.

Yläkuvissa lenkillä Central Parkissa, alhaalla aamujoogaa
Yläkuvissa lenkillä Central Parkissa, alhaalla aamujoogaa

Voimanaisten opissa

Sitten matkan viralliseen osuuteen.

Olen ahminut Gabrielle Bernsteinin kirjoja, lukenut hänen uutiskirjeitään ja katsonut valmennusvideoitaan jo jonkin aikaa ja tätä workshopia oli odotettu kuin kuuta nousevaa.

Gabrielle eli Gabby on entinen huumeriippuvainen, joka onnistui muuttamaan elämänsä suunnan ja on nykyisin inspiroiva valmentaja, joka kannustaa löytämään sisäisen onnen ja mielenrauhan ja sitä kautta elämään täyttä elämää.

Kynä sauhusi ja muistikirjan sivut täyttyivät vauhdilla tätä naista kuunnellessa. Tässä tärkeimpiä oppeja Gabbyn työpajasta.

Usein sanotaan, että “Olen onnellinen SITTEN KUN saavutan jotakin tai tapahtuu jotakin tiettyä tai pääsen paikkaan X”.

“Odotan jo, että pääsen lomalle/eläkkeelle, sitten…”
“Kun laihdun viisi kiloa, sitten….”
“Jos en olisi näin kiireinen, sitten…”
“Jos en olisi sairas, sitten…”

MUTTA mitä jos ajattelisikin, että kun olen ensin onnellinen juuri nyt ja tässä, mikä ikinä tilanne tällä hetkellä onkaan, sitten voin saavuttaa kaiken muun mitä haluan – ja vieläkin enemmän.

Ei tarvitse odottaa seuraavaa lomaa tai laihdutuskuuria ollakseen onnellinen.

Gabbyn mukaan vastoinkäymiset ja se, että kaikki elämässä ei juuri tällä hetkellä ole niin kuin haluaisi, on lopulta kiinni omista ajatuksista. Jokainen ajatus, jonka ajattelet, vetää nimittäin puoleensa jotakin tunnetta tai asiaa, joko hyvää tai huonoa.

Jos keskityt siihen mitä ET ainakaan halua, silloin juuri sen määrä lisääntyy:

“En halua näyttää tältä”
“En halua olla stressaantunut”
“En halua olla aina väsynyt”
“En halua voida huonosti”

Vastaavat lauseet vain vetävät puoleensa lisää negatiivista eli eli ihan päinvastoin kuin toivoisi.

Jos jokin osa elämästäsi ei vielä ole siinä pisteessä missä haluaisit tai sinulta puuttuu jotakin (rahaa, vapaa-aikaa, terveyttä, ihannepaino…), älä keskity sen puutteeseen, vaan tuo ajatukset siihen, mikä jo nyt toimii tähän asiaan liittyen.

Kun oppii elämään jokaisen hetken ilolla ja kiitollisuudella, silloin alkaa tapahtua.

Mistä voin juuri nyt olla onnellinen? Mikä toimii elämässäni tällä hetkellä? Mitä aiheita minulla on kiitollisuuteen?

Kun keskityt siihen, mikä juuri nyt on hyvin ja saat kaivettua sisältäsi sen ilon ja onnen, joka nykytilanteessa on mahdollista, silloin sinusta tulee onnellisuusmagneetti, kaiken hyvän määrä elämässäsi lisääntyy ja lopulta saavutat myös kaikki ne sydämen toiveet, jotka vielä antavat odottaa itseään.

Tärkeintä on uskoa ja luottaa siihen, että voi oikeasti saada kaiken sen hyvän, mistä haaveilee. Se ei ole helppoa, koska mieleen hiipii aina epäilys, mutta harjoitusta harjoitusta…

Epäilyksen hetkellä voit kääntää ajatuksesi ympäri ja sanoa “Eikö olisikin mukavaa, jos kaikki menisi juuri niin kuin toivoisin!”

Kun oikeasti uskot, että niin voi tapahtua, alkaa kuin ihmeen kaupalla ilmaantua mahdollisuuksia, jotka vievät kohti toiveiden toteutumista.

Esimerkiksi sen sijaan, että toistat itsellesi, “En oikein saa nukuttua ja olen aina väsynyt”, käännä lause ympäri ja sano “Olen onnellinen ja kiitollinen läheisistäni ja haluaisin olla energinen, jotta jaksaisin viettää aikaa heidän kanssaan iltaisin töiden jälkeen”. Pian huomaat, että alkaa ilmaantua tilaisuuksia parantaa vointiasi: työkaveri antaa vinkin, joka tuo lisää energiaa, luet lehdestä ohjeita parempiin yöuniin jne. Usko pois!

Siis tiivistettynä:

 1. Keskity siihen, mistä voit olla onnellinen ja iloinen juuri nyt.
 2. Keskity siihen, mitä haluat, ei siihen, mitä et halua.
 3. Usko ja luota itseesi ja siihen, että toiveesi toteutuu.

Marianne Williamson puolestaan on minulle uudempi tuttavuus, mutta jo pitkän linjan henkisen hyvinvoinnin ammattilainen, joka on kirjoittanut ison liudan kirjoja. Hän tulkitsee mm. sisäistä rauhaa ja rakkautta käsittelevää “Ihmeiden oppikurssi” -kirjaa.

Hän on myös kuulemma käynyt Suomessa ja oli valtavan ilahtunut, kun olimme tulleet häntä täältä asti kuuntelemaan!

Mariannen luento sai aikaan monia kylmiä väreitä ja ihon kananlihalle; niin hienosti hän julisti voimakkaat lauseensa.

Hänen mukaansa “Kaikki me olemme erityisiä, mutta kukaan meistä ei ole erityinen”.

Äkkiseltään ristiriitaisen lauseen jälkimmäinen osa tarkoittaa sitä, että monesti meillä on tapana nostaa itsemme ikään kuin jalustalle. Se oma napa on tärkein ja omat vastoinkäymiset ovat suurempia kuin kenelläkään muulla. Kukaan ei voi ymmärtää, miten pahalta minusta tuntuu!

Marianne kehottaa pysyttelemään samalla viivalla kaikkien kanssa. Jokainen on yhtä tärkeä ja jokaisen ajatukset ja kokemukset ovat yhtä hyviä.

Toisaalta kaikki me olemme erityisiä – tai oikeastaan jopa täydellisiä ja pystymme mihin vain, kunhan haluamme.

On helppo pienentää itsensä ja ajatella, että “enhän minä pysty tai osaa”. Itsensä pienentäminen on sama kuin pitäisi käsiä silmien edessä ja valittaisi, että on pimeää!

Joka ikisellä on mahdollisuus tehdä elämästään upea, kaikki lähtee nimittäin niistä omista ajatuksista ja suhtautumisesta itseen ja ympäristöön.

Marianne lopetti voimakkaan puheensa vapaasti suomennettuna jotenkin näin:

“Tunnista ne paikat elämässäsi, joissa käyttäydyt kuin pikkutyttö tai pikkupoika. On korkea aika päästä siitä yli. Rakasta itseäsi, rakasta muita, rakasta maailmaa ja anna palaa!”

Gabbyn-ja-Mariannen-kanssa
Ylhäällä Gabby luennoi, alhaalla vasemmalla Mariannen ja alhaalla oikealla Gabbyn kanssa

Toivon, että sait tästä pienen ajatuksen siemenen omaa elämääsi varten. Jos näiden leidien opit kiinnostavat enemmänkin, Gabriellen ja Mariannen kirjoja löytyy mm. Adlibriksesta. Gabbyn kirjoja ei tietääkseni ole suomennettu, Mariannelta saattaa löytyä joitakin suomennettuja teoksia.

Olisi kiva kuulla ajatuksiasi, joten pistähän alle kommenttia!

33 Comments

 1. Olipa kiva taas lukea ja muistuttaa itseään, että ihan kelpo tyyppihän sitä on. Paljon hyviä asioita ympärillä pyörii kunhan vaan olisi avoin myöntämään sen itselleen.
  Täytyypä päivittäin pitää itselleen positiivinen palautekeskustelu ,jos se vaikka eliminoisi negatiiviset ajatukset pois.

  Zemiä arkeen,

  1. Positiivinen palautekeskustelu kuulostaa hyvältä! Negatiivisiakin ajatuksia saa olla, kunhan niihin ei jää turhaan vellomaan tai uskottele itselleen sellaista, mikä ei ole totta.

   Zemiä sinnekin! :)

 2. Olipahan ihanan positiivista asiaa, näistä yritän ottaa itsekin opiksi.
  Olenhan tyypillinen suomalainen joka siis on negatiiviseen ajatteluun taipuvainen, mutta nyt työstämään tätä ajattelutapaa…..
  Kiitos

  1. Niinpä, mikä siinä onkin, että on helpompi synkistellä tai miettiä niitä negatiivisia? Mutta kun saa itsensä kiinni tällaisesta ajattelusta, voi kysyä itseltään ”Miten tämän asian voisi nähdä toisin?”Aika usein saa mielenkiintoisia vastauksia :)

 3. Kiitos loistavasta artikkelista.
  Itselläni heräsi tämän vuoden alkupuolella aivan uudella tavalla ajattelu. Ja juurikin se että opettelen tätä mistä Tässä kerrot. Olen huomannut ajatusten voiman, mutta hurjan paljon vaatii uskoa ja luottamusta siihen omaan ajatukseen. Kaikki asiat ovat tosiaan oman päämme sisällä ja pystymme itse ajatuksiimme vaikuttamaan. Kääntämään ne jopa päälaelleen halutessamme.
  Se todellakin antaa uudenlaista voimaa ja onnellisuutta. Kaikki lähtee juuri siitä miten ajattelet.
  Oikein ihanaa alkanutta syksyä sinulle Elisa.

  1. Ihanaa, että olet lähtenyt tälle polulle! Uusista ajatuksista seuraa aina jotakin uutta – ja yleensä vain hyvää :)

 4. Ei mikään uusi juttu suomessa, mutta hyvä kun toit esiin, sillä näillä asioilla, jos millä lisää jokainen helposti hyvinvointiaan <3

  Se on tiivistettynä ns. vetovoiman laki, josta ihanan innostuneena kirjoitat. Perus NLP-taitoja. Erittäin hyödyllistä itse kullekkin! Löytyy paljon materiaalia googlaamalla ihan suomeksikin ja kirjallisuutta myös. Helmiä aiheeseen liittyen on esim. Tommy Hellstenin "Saat sen mistä luovut" ja Taivaankaarikustannuksen "Maailman voimallisin laki – Vetovoiman laki", kirjoittajina Esther and Jerry Hicks, sekä myös Taivaankaaren uudelleen ohjelmointikirja aivoille, "Ei rajoja, takaisin nollatilaan", kirjoittajina Joe Vitale ja Ihaleakala Hew Len.

  Laajemmin NLP:a voi opiskella edullisesti verkkokurssina esim. Sami Minkkisen vetämänä, sopii todella hyvin elämänmutokseen, oli se ulkoinen tai pelkästään sisäinen. Ja tietysti, vähintään jos englanti taipuu, niin ei kun youtubeen ja hakusanaksi vetovoiman laki, löytyy vaikka mitä videomatskua katsottavaksi! Netti on aiheesta täynnä asiaa, blogikirjoituksia ja vaikka mitä! Nauttikaa, oppikaa, voikaa paremmin!

 5. Olipa ihana sattuma, että löysin tämän blogin. Todella hyviä ajatuksia. Kiitos kirjavinkeistä.

Kommentointi on suljettu.