Oletko kysynyt itseltäsi, mitä sinulle kuuluu?

Oletko kysynyt itseltäsi, mitä sinulle kuuluu?

Taas on yksi viikko mennyt! Vastahan oltiin viime viikon alussa! Apua, miten nopeasti päivät, viikot ja vuodet vierivät.

Välillä tuntuu, että aika kiitää liian kovaa vauhtia. Yhtäkkiä on taas yksi viikko kulunut, sitten jo seuraavakin. Ajan kiiruhtaessa eteenpäin, oletko muistanut pysähtyä välillä kysymään, mitä sinulle kuuluu?

Ethän ajelehdi läpi elämän?

Nykyaikana on helppo ajelehtia läpi elämän. Päivät kuluvat lähes huomaamatta, viihdykettä riittää TV:ssä ja internetissä ja jos ei pidä varaansa, saattaa elämä jäädä elämättä. Ajelehtien ei kuitenkaan kasva eikä kehity, vaan jumittuu paikoilleen samalla kun aika pyyhältää ohi yhdessä vilauksessa. Aika kuluu joka tapauksessa, teki sillä jotakin tai ei.

Tärkeintä olisi kaiken keskellä muistaa itsensä, kysyä välillä omia kuulumisia ja sitä, minne on menossa, sillä jos koskaan ei kyseenalaista omia tekemisiään tai ajatuksiaan, saattaa joutua jonnekin, minne ei alun perin edes halunnut. Mitä parempia kysymyksiä itseltään kysyy sitä parempia vastauksiakin saa – vastauksia, jotka ohjaavat oikeaan suuntaan.

Pysähtyminen ja kysyminen auttavat elämään täydemmin ja ehkäisevät sitä, että tulevaisuudessa tulee katsottua taaksepäin ja miettittyä mitä olisikaan voinut olla. Jos jokin voisi olla paremmin, on aika tehdä asialle jotakin nyt.

Elä omaa elämääsi – täysillä

Vain sinä tiedät, mikä on paras tapa elää omaa elämääsi. Itseään ei koskaan kannata verrata muihin tai kopioida, sillä harva näyttää esimerkiksi sosiaalisessa mediassa niitä huonoja päiviä.

Siksi tunne siitä, että jäisit jostakin paitsi tai että olisit arvottomampi kuin muut, on turha. Myöskään syyttely tai alistuminen eivät auta. Jos juuri nyt et ole siinä missä haluaisit, se ei lopulta ole muiden vika. Voit aina katsoa peiliin ja miettiä, miten voisit pitää parempaa huolta itsestäsi.

Lopulta onnellisuus kumpuaa aina sisältäpäin, omista ajatuksista ja teoista. Keskittyminen iloon, onneen ja rakkauteen tuovat energiaa, tuomitseminen, syyttäminen ja kritisointi vievät sitä.

Tarvittavat ohjeet ja askeleet oikeaan suuntaan ovat jo päässäsi ja vastaukset löytyvät sisältäsi, kunhan vain muistat kuunnella niitä. Oletko se, jonka näet peilistä vai jotakin vielä parempaa?

Jotta voi nauttia elämästä täysillä, on oma onnellisuus laitettava välillä etusijalle ja oltava terveen itsekäs. Se voi olla helpommin sanottu kuin tehty, sillä meihin on sisäänrakennettu halu miellyttää muita ja tehdä muut onnellisiksi. Siinä prosessissa oma napa joskus unohtuu.

Todellinen onni kumpuaa kuitenkin siitä, että uskallat olla oma itsesi, kuunnella omaa sydäntäsi, olla sinut itsesi kanssa ja tyytyväinen omassa nahassasi. Kun uskallat antaa oman ainutlaatuisuutesi paistaa täydellä terällä, valtava ilo ja onni nousevat esiin. Silloin myös muut ympärilläsi voimaantuvat.

Ei tarvitse olla täydellinen, eivätkä epäonnistumiset haittaa. Tärkeintä on, että sydämessäsi tunnet, että olet linjassa itsesi kanssa ja että nautit mahdollisimman paljon tästä matkasta nimeltä elämä.

Vasta sitten, kun uskallat olla oma itsesi, saat sitä arvostusta, jonka ansaitset ja onnellisen elämän ovet aukeavat sepposen selälleen. Jotta se onnistuu, on välillä pysähdyttävä kysymään ja kuuntelemaan, mitä sinulle oikeasti kuuluu. Aloita kysyminen nyt, seuraavalla harjoituksella.

Tee harjoitus: Mitä sinulle kuuluu?

Etsi rauhallinen paikka, jossa sinua ei häiritä eikä keskeytetä ja varaa kymmenen minuuttia aikaa.

Voit tehdä harjoituksen ensimmäisenä aamulla, juuri ennen nukkumaanmenoa, lounastauolla, puistonpenkillä, jumppamatolla tai vaikka WC:ssä…

Tee harjoitus

Ota mukava asento, pistä silmät kiinni ja käy mielessäsi läpi koko kehosi päästä varpaisiin.

Aloita päälaesta ja etene hitaasti varpaisiin asti. Vie huomio otsaan, silmiin, nenään, suuhun, korviin, leukaan, kaulaan ja niskaan, hartioihin, käsivarsiin, sormiin, rintakehään, yläselkään, palleaan, vatsaan, alaselkään, lantioon, pakaroihin, reisiin, polviin, pohkeisiin, nilkkoihin ja varpaisiin.

Älä korjaa mitään, tarkkaile vain rauhassa, kiireettä. Kuulostele sitten vuoronperään aivoja, sydäntä ja tunnetta mahanpohjassa.

Kysy itseltäsi:

  • Mitä minulle kuuluu?
  • Mikä voisi olla paremmin?
  • Mitä toivon ja haluan?
  • Minne olen matkalla?
  • Mitä jo tiedän, mikä parantaisi elämääni?
  • Miten voisi arvostaa itseäni tänään enemmän?

Voi hyvin, ihana! Olisi kiva kuulla kommenttejasi: mitä ajatuksia artikkeli herätti?

4 Comments

  1. Todella hyvä ja ihana artikkeli <3 Herätti paljon ajatuksia! (piti oikein tulostaa)

  2. Niin,ajasta se ei ole kiinni,viisi minuuttia varmasti löytyy jos haluaa ja uskaltaa kuunnella itseään. Kiitos muistutuksesta☺.

Kommentointi on suljettu.