Ajatuksia raskaudesta ja uudesta elämästä

Aletaan olla siinä pisteessä, että sohvalta ylös nouseminen ei meinaa onnistua, jokaisella rappusella puuskututtaa, yöunet ovat välillä hukassa, jokainen paita jää navan kohdalle eivätkä takkien napit mene enää kiinni… Samalla mieli täyttyy varovaisesta ilosta ja jännittyneestä odotuksesta, kun H-hetki on kohta käsillä.

On tullut aika ottaa vastaan uusi elämänvaihe: äitiys.

Pienen poikamme on määrä syntyä ihan pian ja ensimmäisten kuukausien ajan aion keskittyä tutustumaan häneen. Niinpä täällä sulkeutuu kohtapuoliin joksikin aikaa läppäri ja alkaa äitiysloma.

Täällä Kuningatarvalmennuksessa osa kursseista pyörii normaalisti ja aina tarvittaessa saat apua asiakastuestamme: tuki@elisamattila.com.

Ajatuksia raskausajasta

En ollut koskaan aiemmin ajatellut asiaa sen syvällisemmin, mutta raskaus nimenä on aika osuva. 

Välillä on raskasta fyysisesti, kun väsymys painaa, yöllä ei meinaa tulla uni ja on kaikenlaisia, asiaan kuuluvia kolotuksia. Enemmän on kuitenkin ollut raskasta henkisesti ja kuluneet kuukaudet ovat olleet melkoista mielenmyllerrystä.

Takaraivossa painavat aiemmat pettymykset ja epäonnet ja on ollut vaikea luottaa, että tällä kertaa kaikki sujuisikin hyvin. Huomaan, että olen ollut viimeiset kahdeksan kuukautta varuillaan ja varpaillaan. 

Olen kulkenut raskautta eteenpäin viikko kerrallaan, aina seuraten puhelimen sovelluksesta, miten baby tällä viikolla on kehittynyt ja aina odottaen seuraavaa lääkärikäyntiä, jotta nähdään, onko hän siellä vielä. 

En ole oikein uskaltanut edes ajatella maaliviivaa, joka nyt jo häämöttää melkein käden ulottuvilla.

Äläkä ymmärrä väärin, olen maailman onnellisin ja kiitollisin tästä pienestä elämän alusta! Hän on kovin toivottu ja odotettu. 

Ja niin vain pieni poikamme on kaikesta huolesta ja epäilyksistä huolimatta kerta kerralta näkynyt ultraäänessä isompana ja vahvempana.

Onneksi olen pääosin voinut todella hyvin. Myös se on antanut luottamusta siihen, että kaikki on niin kuin pitääkin.

Valmisteluja pienen pojan tuloon

Nyt kaikki alkaa olla valmista pienen pojan varalle. Sänky on kasattu, vaatekaappiin on viikattu pieniä potkupukuja, kasa vaippoja on ostettu.. 

Olen lukenut kasapäin lastenhoito-oppaita ja miettinyt, millaiset eväät haluan hänelle antaa elämään, millaisena maailman hänelle näyttää.

Miehen kanssa juttelimme yhtenä iltana, olemmeko valmiita – eikä kumpikaan osannut sanoa varmaksi. Toisaalta tiedän, että olen ollut valmis jo vuosia, toisaalta mietityttää ja jännittääkin. Miten kaikki alkaa sujua? Millainen tyyppi sieltä on tulossa? Miten kaikki muuttuu? Osaanko kasvattaa kunnon kansalaisen? 

Uskon kuitenkin, että kaikki sujuu hyvin ja luonnostaan juuri niin kuin pitääkin – tai ainakin yrityksen ja erehdyksen kautta.

Nyt aloitan äitiysloman ja otan vielä pienen hetken, jolloin hengähdän ja kerään voimia. Ihan kohta hän saa tulla.

Kotitreenejä, ravinto-ohjeita ja hyvän olon vinkkejä!

Vaikka olenkin hetken aikaa vähemmän linjoilla, kun kaipaat kunnon ja energian kohotusta kotitreeneillä, apuja arjen ruokavalioon tai lepoa ja rentoutusta, kurssini ovat apunasi! 

Klikkaa katsomaan kurssitarjontaa, lataa ilmaiset oppaat itsellesi ja liity mukaan hyvän olon joukkoon:

https://www.elisamattila.com/kurssit-ja-tarjoukset

6 Comments

 1. Ihana uutinen ja viisas kirjoitus. Kaikki menee hyvin ja elämä saa uuden tarkoituksen.
  Sinulla on ainutlaatuinen taito kirjoittaa ja puhua videoilla niin, että en ajattele olevani yksi tuhansista asiakkaistasi vaan tulee tunne kuin ystävänä puhuisit juuri minulle, kuin tunnettaisiin jo vuosien ajalta. Sen täytyy olla jotain todellista aitoutta ja sen myötä todella arvokasta. Kiitos tästä ystävyydestä.
  Kaikkea hyvää perheellesi loppuvuoteen ja ensi vuodelle, jumppailut jatkuu :)

  1. Kiitos paljon mukavista sanoistasi, ne lämmittävät kovasti mieltä! <3 Lämpöistä joulunodotusta ja liikunnan iloa! En aio täältä mihinkään kadota, joten palataan taas asiaan :)

 2. Olipa ihana uutinen <3 <3. Kaikkea hyvää tulevaan vanhemmuuteen <3. Koen sinut juuri samalla tavalla kuin edellinen , Carita kirjoitti. Aito ihminen.

 3. Onnittelut tulevasta ja iloisia hetkiä sinulle, puolisollesi ja läheisillesi.

  Ja hauskaa, että saamme lukea lisää myös vauvakuulumisistasi.

Kommentointi on suljettu.