| | |

Näin terveellinen oliiviöljy valmistuu Italiassa

Olen Italiassa keräämässä oliiveja!

Siinäpä lause, jota en ikinä olisi kuvitellut lausuvani. Mutta täällä sitä ollaan!

Keski-Italian Umbriassa, Toscanan rajalla, pikkuriikkisessä Moianon kylässä, laaksojen ja kukkuloiden keskellä.

Olin täällä samaisessa maatilamatkailupaikassa viime keväänä lomalla ja puoliksi vitsillä tulin sanoneeksi, että tulenkin tänne sitten syksyllä oliivihommiin… ja jotenkin siinä niin kävi, että minut rekrytoitiinkin tänne ihan oikeasti.

Mitä enemmän asiaa mietti, sitä paremmalta se alkoi kuulostaa. Yksi kokemus lisää kiikkustuolissa muisteltavaksi.

Ja samalla tietysti pääsen jo fiilistelemään täällä ensi toukokuussa pidettävää kuningatarten reissua!

Oliiviöljyä, kiitos!

Löytyykö sinun keittiöstäsi oliivöljyä? Tiesithän, että se on terveellinen ja ravinteikas hyvien rasvojen lähde!

Kokonaiset oliivit tarjoillaan yleensä suolaliemeen säilöttyinä. Säilöminen vie osan oliivien ravinteista. Suoraan kypsistä oliiveista (kylmä)puristettu öljy sen sijaan säilyttää ravinteet paremmin ja edistää mm. sydämen terveyttä. Sen kertatyydyttymättömät rasvahapot (mm. oleiinihappo) ehkäisevät verisuonten kalkkeutumista ja voivat alentaa verenpainetta.

Oliiveissa on lisäksi kalsiumia, kuitua ja jonkin verran A-vitamiinia. Oliivien antioksidantit ehkäisevät elimistön hapetusstressiä ja tulehdustilaa ja auttavat parantamaan kolesterolitasapainoa.

Oliiviöljyn lisääminen ruokavalioon ei siis ole lainkaan hullumpi idea!

Sitä voi lurauttaa salaatin päälle, käyttää paistamiseen (mieluiten miedolla lämpötilalla!) ja miksei ruokalusikallinen menisi myös smoothien seassa.

Öljylaaduissa on kuitenkin eroja ja pullon hinta kertoo paljon laadusta. Kaikkein parasta olisi valita kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä. Laadukas öljy laitetaan yleensä suojaan auringonvalolta ja siksi tumma (lasi)pullo on usein yksi merkki laadukkaasta öljystä.

Hyötyliikuntaa oliivipelloilla

Tiedätkö, miten oliiviöljyä itse asiassa valmistetaan?

Nyt viikon kokemuksen syvällä rintaäänellä voin kertoa miten homma toimii!

Ensin on tietysti kerättävä oliivit puista.

Lyhykäisyydessään prosessi menee niin, että maahan, oliivipuiden viereen levitetään pitkät verkot, joiden päälle oliivit pudotetaan puista moottorikäyttöisten haravoiden avulla. Puihin jääneet oliivit napsitaan talteen käsin. Lopuksi verkot keritään ja oliivit kaadetaan laatikoihin.

Sitten matkataan puristamolle, jossa oliivit pestään, murskataan ja puristetaan öljyksi.

Viikko kuningattarena 2

Oliivien kerääminen käy ihan treenistä ja iltaisin saa kaatua suoraan sänkyyn. Monet kyykyt, maastavedot ja hauiskäännöt on tullut tehtyä painavia verkkoja vetäessä ja keriessä sekä laatikkoja kantaessa. Haravaa en ole päässyt testaamaan; sen käyttö on selvästi “miesten hommaa”…

Kaiken kaikkiaan tämä on mitä parhainta tuuletusta aivoille. Pellolla on aikaa omille ajatuksille ja samalla kertaa saa muuta ajateltavaa kuin kotioloissa. Olen kiitollinen ja onnellinen, että elämä heitti tielleni tällaisenkin mahdollisuuden!

Tällaista täällä on!

Itse maatilamajoituspaikka, jossa asustan, on ihana ja ympäröivät maisemat saavat joka päivä aikaan ihastuksenhenkäyksiä.

Voisin kirjoittaa tästä paikasta pienen romaanin verran, mutta ehkä kuva sittenkin kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Tällaista täällä on!

Viikko kuningattarena 1 Viikko kuningattarena 3

 

Viikko-kuningattarena-4

Lähde mukaan, kuningatar!

Silmiä hiveleviä maisemia, vai mitä?

Onneksi pääsen tänne takaisin ensi keväänä ja ottaisin sinutkin mielelläni matkaan mukaan!

Toukokuussa 2018 järjestetään nimittäin Viikko kuningattarena -hyvinvointiloma täällä samassa paikassa, näissä maisemissa! Ilmoittautuminen matkalle on nyt auki ja paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä!

Viikko kuningattarena tarkoittaa ihanaa hyvää oloa, irtiottoa arjesta, hengähdystaukoa, liikunnan riemua, energiaa ja elämyksiä. Yksi viikko voi muuttaa koko elämäsi – paremmaksi!

Mitä kaikkea Viikko kuningattarena pitää sisällään:

 • käymme läpi Kuningattaren käsikirjaa eli saat täydelliset ohjeet siihen, kuinka sinusta tulee hehkuva ja säteilevä oman elämäsi kuningatar
 • liikunnan riemua ja sen tuomaa pirteää hyvää oloa: päivittäiset, oman kehon painolla tehtävät treenit sopivat jokaiselle lähtötasolle, herättävät eloon ja saavat sinut hihkumaan innosta
 • raukean rentoa ihanuutta: rentoutus- ja venyttelytuokiot verryttävät koko kehon ja sulattavat jumitukset
 • uusia ajatuksia ja sisäistä voimaa: ravinto- ja hyvinvointityöpajojen opit voit siirtää suoraan arkeesi
 • innostavia elämyksiä kuningatarten tapaan: retket kauniisiin, historiallisiin lähikyliin, rentouttava hemmotteluhetki läheisessä terveyskylpylässä ja vierailu viinitilalle lievittävät stressiä ja tuovat kuplivaa iloa ja rentoutta ihanassa seurassa

Ilmoittautuminen on nyt auki! Mukaan mahtuu vain pieni määrä osallistujia, joten varaa oma paikkasi pian!

Matkan hintaan kuuluu aivan kaikki: lennot, kuljetukset, majoitus, ateriat (aamiainen, lounas, päivällinen), retket, treenit ja valmennukset.

Sinun tarvitsee vain pakata laukku ja tulla Helsinki-Vantaalle; siitä eteenpäin kaikki on hoidettu puolestasi!

Matkan ajankohta on la 26.5. – pe 1.6.2018. Reissulla on myös osamaksuvaihtoehto.

Katso lisätiedot tästä ihanasta hyvän olon matkasta täältä: www.viikkokuningattarena.fi!

Ilmoittautumiset ja matkan käytännönjärjestelyt hoitaa matkatoimisto Kymen matkat (sähköpostitse kotka @ kymenmatkat.fi), mutta mikäli sinulla on mitä tahansa kysyttävää esimerkiksi valmennuksiin tai treeneihin liittyen, voit laittaa sähköpostia (info @ viikkokuningattarena.fi). Autan mielelläni!

Olen jo aivan täpinöissäni tästä matkasta! Siitä tulee upea viikko!

Lähdetkö mukaani, kuningatar?

2 Comments

 1. Ihanaa Elisa, kun jaat noita aivan mahtavia kuvia sieltä Umbriasta!! Umbriassa saattaisi olla jopa joitakin sukulaisiani isäni puolelta, jos vielä siellä asuvat :) (isäni serkku meni siis italiaisen miehen kanssa naimisiin).

  Kiitos, että olet saanut lahjan jakaa hyvää mieltä ja oikeasti myös rohkaisua meille jokaiselle tehdä hyviä asioita itsellemme!
  Odotan oikein innokkaana muutaman viikon päästä alkavaa kurssia ja iloitsen kovasti, että saan olla listoilla!
  Lämpimin syksyterkuin :)

Kommentointi on suljettu.