Tee itse helppoa ja herkullista mansikka”jäätelöä”

Tiedätkö, mikä maistuu lämpimänä kesäpäivänä vieläkin paremmalta kuin kaupan tai kioskin jäätelö?

Itse tehty mansikkajätski!

Kurkkaa ohje alta ja yllätä kesävieraat tällä terveellisellä ja maistuvalla herkulla.

Tämä herkku on makeaa, kuohkeaa ja lähes kermaisen pehmeää, se on helppo valmistaa ilman jäätelökonetta eikä siihen ei kuulu lainkaan valkoista sokeria tai mahanpuruja monelle aiheuttavaa maitoa. Sen sijaan tästä reseptistä saat samalla kertaa reilun annoksen C-vitamiinia ja proteiinia sekä suun hymyyn!

Hyvä, terveellinen ja maistuva, itse tehty mansikka”jäätelö” valmistuu muutamassa minuutissa ja tarvitset siihen ainoastaan kaksi (tai kolme) raaka-ainetta: mansikoita, kananmunan valkuaisia ja halutessasi hieman hunajaa antamaan lisämakeutta.

Terveellinen mansikka tekee hyvää

Ihana, makea mansikka maistuu hyvältä, mutta sen lisäksi se myös tekee hyvää koko keholle ja sillä on paljon terveyshyötyjä.

Mansikka on oikea C-vitamiinipommi. Suositeltu päivittäinen minimiannos C-vitamiinia täyttyy jo syömällä 2 dl mansikoita. C-vitamiini puolestaan auttaa mm. vahvistamaan vastustuskykyä.

Mansikassa on myös suoliston kunnosta huolehtivia kuituja. Lisäksi sen punainen väri kertoo lykopeenista eli polyfenolisesta yhdisteestä, joka toimii antioksidanttina kehossa ja voi olla osatekijänä sydän- ja veri-suonitautien ehkäisyssä.

Lisäksi mansikka voi toimia hyvänä nesteen- ja turvotuksenpoistajana.

Helppo resepti: tee itse mansikka”jäätelö”

Sitten itse asiaan eli jätskireseptiin. Ota alta talteen helppoakin helpompi resepti! Löydät ohjeen myös ao. videolta.

Helppo mansikka”jäätelö” (4 annosta)

  • 5 dl pakastettuja mansikoita
  • 1 kananmunan valkuainen
  • (1 rkl juoksevaa hunajaa)

Sulata pakastemansikoita hieman, niin että saat ne soseutettua blenderillä tai sauvasekoittimella tasaiseksi survokseksi.

(Jos muuten pidät sorbeteista – ta-daa – annoksesi on jo valmis! Jos taas kaipaat jäätelömäisempää koostumusta, jatka ohjetta eteenpäin.)

Erottele kananmunan valkuainen ja keltuainen ja vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi.

Kääntele valkuaisvaahto varovaisesti mansikkasoseen sekaan, niin että lopputulos on tasaista, kuohkeaa massaa. Maista ja lisää tarvittaessa hunajaa antamaan lisämakeutta.

Syö heti sellaisenaan tai pistä vielä hetkeksi pakastimeen jähmettymään – jos maltat!

Maistuvia hetkiä mansikkajätskin parissa! Jos sinulla on jaettavaksi helppoja ja herkullisia kesäreseptejä, pistähän niitä alle kommentteihin!

2 Comments

  1. Upeita ohjeita, kiitos! Ilman isoja panostuksia!

    Löytyisikö Sinulta glut maidoton soijaton leipäohje myös?
    Ruoka-allergioita on tullut !

Kommentointi on suljettu.