Kolme tapaa haastaa itseäsi ja onnistua

Usein hyvinvointiin liittyvät asiat ovat”pitäisi”-asioita. Pitäisi syödä fiksummin, treenata enemmän, pitäisi olla laihempi ja pitäisi juoda enemmän vettä. Ne ovat asioita, joista tulee helposti huono omatunto. Niitä tuntuu olevan vaikea sovittaa kiireisen arkeen ja muutenkin jo täyteen kalenteriin. Miten treenata enemmän, jos nytkin on jo ihan stressaantunut ja oma arki hengästyttää?

Tämän blogiartikkelin kirjoittaja on Jaana Mikkonen, personal trainer ja life coach, joka on erikoistunut mentaaliseen painonhallintaan ja tapojen muuttamiseen.

Kun elämään tulee ”pitäisi”-ajattelu, se toimii mielen omana esteenä: ”Tämä ei ole onnistunut minulta aiemmin, eikä se todennäköisesti tule onnistumaan nytkään.” Energiaa ja voimavaroja tuovista asioista tuleekin negatiivisia ja kuormittavia.

Onnistumisen kannalta on tärkeää kääntää tämä ajattelu takaisin positiiviseksi. Kun liikkumiseen ja hyvinvoinnista huolehtimiseen liittyy taas iloa ja onnistumisen tunteita, ne onkin paljon helpompi ottaa osaksi elämää.

Ota vastaan tämä hyvinvointihaaste!

Kerron sinulle kolme keinoa kääntää ”pitäisi”-ajattelu positiiviseksi tekemistä tukevaksi ajatteluksi:

  1. Käännä ajattelu ympäri. Jos ennen ajattelit, että sinun pitää treenata vähintään 4 kertaa viikossa kova treeni, jotta olet onnistunut – ajattele, että teet yhden teon päivässä, joka tukee hyvinvointiasi. Näin et aiheuta itsellesi jatkuvaa epäonnistumisen tunnetta tekemättömistä treeneistä, vaan annat itsellesi liikkumavaraa siihen, mikä tukee hyvinvointiasi. Hyvinvointia voi tukea niin monella tavalla.
  2. Mieti aluksi sellainen hyvinvointiteko, jonka pystyt helposti tekemään päivittäin. Se voi olla esimerkiksi aamuinen lasillinen sitruunavettä tai yhden välipalan muuttaminen terveelliseksi.
  3. Iloitse päivittäisistä hyvinvointiteoista. Jokainen teko vie sinua eteenpäin ja johtaa positiiviseen kierteeseen.

Otatko haasteen vastaan?

Aloita hyvinvointihaaste! Haastan sinut tekemään joka päivä yhden hyvinvointiasi tukevan teon. Valitse näistä kolmesta tavasta:

  1. Teen joka aamu lankkuharjoituksen 30 päivän ajan. Tähän et tarvitse välttämättä edes liikuntavarusteita. Katso lankun maksimiaika ensimmäisellä kerralla ja lisää joka kerta hiukan aikaa. Keskivartalon voima kasvaa päivä päivältä.
  2. Suunnittelen päivittäin seuraavan päivän hyvinvointiteon ja merkitsen sen kalenteriin. Se voi olla treeni, se voi olla kehonhuoltoa, se voi olla meditaatio tai mikä tahansa tavoitteitasi tukeva asia. Kunhan se on realistinen ja antaa sinulle lisää voimaa sekä onnistumisen tunteita.
  3. Otan joka päivä hetken itselleni. Pysähdy, istu alas ja sulje silmäsi. Tunnustele mitä tarvitset juuri nyt. Onko se lepoa, liikkumista vai virkistävää ravintoa. Joskus olemme todella etääntyneitä oman kehomme viesteistä ja ainut tapa löytää iloa ja voimaa tuovia asioita, on pysähtyä.
Oivaltavaa matkaa omaan hyvinvointiisi!

Oletko koskaan miettinyt onko elämässäsi tilaa muutokselle? Entä tiedätkö miksi muutos on niin vaikeaa? Pelkkä tahto ei riitä muutokseen. Oikea tieto ja askeleet auttavat sinut eteenpäin kohti onnistumista.

Käynnistä nyt muutosmatkasi seitsemän päivän mittaisella Muutoksen mestariksi -kurssilla Jaanan opeilla.

>> Katso lisää ja ilmoittaudu mukaan tästä! <<

2 Comments

  1. Kiva,,oon jo pari viikkoa lankuttanut joka aamu (alkoi 20 se nyt 1.5 min) ja 30 kyykkyä,,olen myös jättänyt pullaleivän ja pullan pois,,ja vaikutukset on jo nähtävissä ja mikä parasta muutokset tulleet vähällä vaivalla lähes huomaamatta ja kun tuloksia tulee niin motivaatio kasvaa

Kommentointi on suljettu.