helppo venyttely

Helppo venyttely rentouttaa koko kehon

Onko kroppa jumissa ja jäykkä? Kiristääkö takareisiä, lonkankoukistajia tai hartioita? Tässäpä helppo venyttely, joka auttaa rentouttamaan koko kehon!

Tarvitset vain päälle mukavat vaatteet ja 12 minuuttia aikaa.

Liikkumattomuus kostautui

Vuoden 2018 loppupuolisko oli itselläni tiukkaa aikaa.

Vietin kesän tiiviisti tietokoneen ääressä, paikallaan istuen, kirjaani kirjoittaen.

Samaan aikaan olin ensimmäistä kesää Italiassa, uudessa ympäristössä, maaseudulla, jossa ei niin vaan kuljetakaan muuten kuin autolla. En ole koskaan omistanut autoa ja Suomessa olen tottunut hyötyliikuntaan: kävellen tai pyörällä kulkiessa päivittäisiä kilometrejä tuli lähes huomaamatta. Nyt ne jäivät pois.

Kirsikkana kakun päällä oli todella kuuma. Lämpötila huiteli parhaimmillaan lähellä neljääkymppiä eikä suomityttö ollut sellaiseen tottunut… niinpä liikunta jäi aiempaan verrattuna harmittavan vähälle, koska hiki oli jo paikallaan istuessakin.

Ja eihän siitä mitään hyvää seurannut. Kaiken tämän lopputuloksena oli viime syksynä iso jumi selässä, pakaroissa ja takareisissä.

Kun kävin osteopaatilla hoitamassa jumeja, hän totesi, että lihakseni ovat kyllä hyvässä kunnossa ja näkee, että treenattu on, MUTTA koko kroppa on niin kireä, että päällä on ikäänkuin jatkuva jännitystila eikä happikaan pääse enää kulkemaan vapaasti. Huh sentään!

Myönnän, että venyttely on ollut akilleen kantapääni. Tykkään enemmän vauhdikkaammasta menosta. Toki välillä venyttelin, mutta tiedän, että tingin venyttelyajasta helposti silloin kun kiire painaa päälle.

Nyt olen kuitenkin ottanut opikseni. Kun selkä saatiin taas kuntoon, olen sen jälkeen ahkerasti huoltanut kehoani, ottanut aikaa joogalle ja venytyksille monta kertaa viikossa. Ja voi miten hyvältä se tuntuu!

Sen lisäksi, että venyttely tekee hyvää keholle, se on samalla rentouttava hetki itselle. Hetki, jolloin ei ole kiire minnekään, voi vain hengittää ja antaa sykkeen laskea. Erinomaisen hyvää vastapainoa tietokoneella nakuttelulle (ja monelle muullekin työlle).

Helppo venyttely odottaa

Uskon, että en ole venyttelyjen suhteen ainoa, jolla ne meinaavat jäädä kiireen jalkoihin. Jos tunnistat tästä itseäsi, ehdotan, että otat nyt reilun 12 minuuttia aikaa itsellesi ja tulet kanssani venyttelemään!

Pistä ylle jotain rentoa ja klikkaa ao. helppo venyttely päälle! Videon lempeät kierrot ja keinutukset rentouttavat koko kehon.

Ota venyttely tavaksi

Video on pätkä yhdestä Kuningattaren kuntosalin venyttelyhetkestä.

Kurssilla on mukana niin energiaa antavia treenejä kuin rentouttavaa ja rauhoittavaa kehonhuoltoa ja venyttelyäkin joka viikko. Lisäksi joka neljäs viikko kurssilla on palautteluviikko, jolloin otetaan iisimmin ja keskitytään kehonhuoltoon ja rentoutumiseen.

Tule mukaan Kuningattaren kuntosalille!

Ilmoittautuminen kurssille on auki. Katso lisätiedot ja tule mukaan!

>> Klikkaa ja ilmoittaudu kurssille! <<