Rentoutus, korjaus ja vahvistus helpottavat niska- ja hartiajumeja

Viime aikoina olen kuullut monta samansuuntaista viestiä: etätöissä ergonomia ei ole yhtä hyvä kuin toimipisteellä ja tästä johtuen niskaa ja hartioita kolottaa jatkuvasti.

Siksi tein sinua varten vajaan kymmenen minuutin niska- ja hartiavenyttelyn, joka auttaa rentouttamaan jumituksia. Pistä video päälle ja tule mukaan!

Mistä niska- ja hartiakivut johtuvat?

Yleisin syy niska- ja hartiajumeihin on huono työasento: esimerkiksi pöytä tai tuoli voi olla liian korkealla tai liian matalalla, tietokoneen näyttö väärällä korkeudella tai työskentelyasento selkärangalle ja niskalle epäedullinen.

Itse sain aikanaan työfysioterapeutilta huomautuksen, että omassa työpisteessäni työtuolin käsinojat olivat eri korkeudella, mistä johtuen itsekin istuin vinossa! Olin niin keskittynyt työhön ja tottunut tähän asentoon, etten edes huomannut kiinnittää siihen huomiota! Joskus helpotus jumeihin voi olla näinkin pienestä kiinni.

Niska- ja hartiakivut voivat myös olla seurausta huonosta ryhdistä, liiasta harjoittelusta tai erilaisista vammoista tai sairauksista, esim. nivelrikosta.

Mikäli kärsit kahdesta viimeisestä, kannattaa kääntyä lääkärin ja/tai fysioterapeutin puoleen. Mikäli epäilet niska- ja hartiajumien syypääksi huonoa työasentoa, on tämänpäiväinen venyttely sinua varten!

Mikä avuksi niska- ja hartiajumeihin?

Niska- ja hartiajumien hoidossa on kolme avainsanaa: rentoutus, korjaus ja vahvistus.

Rentoutus

Kun jumittaa ja kolottaa, tarvitaan rentoutusta ja venyttelyä, joka lievittää kiputiloja. Pyöritykset, venytykset ja liikkeet, jotka saavat veren kiertämään niskassa ja hartioissa helpottavat jumituksia. Pistähän sis alta video pyörimään ja tule mukaan venyttelemään!

Korjaus

Pelkkä venyttely ei kuitenkaan riitä, jos esimerkiksi työasento on jatkuvasti vääränlainen. Venyttelyn lievittämä jumi palaa hetkessä takaisin, jos asentoon ei tee muutoksia. Myös korjaukset jumien juurisyyhyn ovat siis tarpeen.

Vahvistus

Rentoutuksen ja korjausliikkeiden lisäksi ylävartalon lihakset kannattaa laittaa töihin. Heikot hartiat kipeytyvät vahvoja herkemmin. Hartioita ja yläselkää vahvistavien liikkeiden tekeminen jumitusten vähenemisellä.

Tule mukaan venyttelemään!

Nyt sanoista tekoihin! Tule mukaan venyttelemään ja saamaan helpotusta niska- ja hartiajumeille.

Pistähän venyttelyn jälkeen kommenttia: mikä olotila niskassa ja hartioissa?

Liity mukaan Hyvinvointistarttiin!

Kun kaipaat lisävinkkejä venytyksiin ja apua kropan vahvistukseen, liity mukaan Hyvinvointistarttiin!

Kurssin pirteät lihaskuntotreenit ja rentouttavat venyttelyt saavat koko kehon voimaan paremmin. Liikunnan lisäksi Hyvinvointistartti tuo kestävää intoa terveellisiin syömisiin ja saat valmentajat avuksesi muutokseen.

Luvassa on:

– arkeen sopivaa hyvinvointia, joka nostaa motivaatiota pitää itsestä huolta jatkossakin
– kiinteämpi ja vahvempi tunne kehossa päivittäisten treenien ansiosta
– turvotuksen poistumista ja painonpudotuksen käynnistymistä treenien ja ravinto-ohjeiden myötä
– onnistumisentunteita, kun huomaat, että osaat ja pystyt
– kunnon kohoamista ja lisäpuhtia, niin että huomaat jaksavasi paremmin

> Klikkaa täältä kurssille!

11 Comments

  1. Kiitos venyttelystä, tuntuu että ryhti ja olo parani oitis

  2. Kiitos, kaikki venytykset päätetöitä tekevälle on aina paikallaan.

  3. Oi ihanaa, aivan mahtava venytys. Kärsin usein niska ja hartia kivuista ja tämä oli oiva hatjoitus päivittääiseen käyttöön. Kiitos!

  4. Kiitos venyttely hetkestä. Tämä venyttely jää joka päiväiseksi.
    Niska ja hartia jatkuvasti kireänä. 😊

  5. Hei, vasta ny venyttelin, mutta tarpeeseen tuli. Otan päiväohjelmaan osan noista, jos vaikka töiden keskellä kerkeis tehä muutaman venytyksen.

Kommentointi on suljettu.