negatiiviset punnerrukset

Negatiiviset punnerrukset tuovat tehoja treeniin

Vaikka muutoin kannatankin aina positiivisuutta, on negatiivisuudesta yhdessä asiassa hyötyä: nimittäin treenien piristäjänä ja koko kehon vahvistajana!

Negatiiviset punnerrukset ja muut negatiiviset toistot tuovat treeneihin vaihtelua, ovat mainio apu kasvattamaan lihasvoimaa ja antavat yllättävän paljon lisätehoja.

Esimerkiksi jos punnerrukset sujuvat polvet maassa, mutta varpaat maassa niiden tekeminen on vielä hieman huteraa tai jos punnerrukset onnistuvat kädet korokkeen päällä, mutta voimat eivät vielä riitä lattialla punnertamiseen, harjoittelu negatiivisten toistojen avulla voi auttaa siirtymään haastavampiin punnerruksiin tuota pikaa.

Samaa negatiivisten toistojen kaavaa voi toistaa muissakin liikkeissä kuin punnerruksissa. Ne sopivat erinomaisesti esimerkiksi kyykkyihin, vatsatreeniin, leuanvetoihin, hauiskääntöihin ja moneen muuhun liikkeeseen.

Mistä negatiivisissa toistoissa on kyse?

Idea negatiivisissa toistoissa on se, että hidastetaan helpompaa osiota liikkeestä eli toisin sanoen vaikeutetaan hieman sitä kohtaa, jossa olemme vahvimmillamme.

Esimerkiksi siis negatiivisissa punnerruksissa mennään alas kohti lattiaa hitaasti. Tällainen eksentrinen harjoittelu voi auttaa kasvattamaan lihaskuntoa, se tuo vaihtelua treeniin ja se saattaa myös auttaa ehkäisemään lihasheikkouksista tai epätasapainosta johtuvia vammoja.

Asia selviää parhaiten käytännön harjoituksilla. Kurkkaa siis alta tekniikkavideo negatiivisiin punnerruksiin JA tehokas koko kropan treeni, jossa tehdään negatiivisilla toistoilla kyykkyjä, vatsarutistuksia ja punnerruksia.

Tee kotitreeni negatiivisilla toistoilla

Katso ensin tekniikkavideo!

Muista nämä punnertaessa:

  • käännä kämmeniä hieman ulospäin (kellotaululla klo 11 ja 1!) ja tuo kyynärpäät lähelle kylkiä
  • ota lapatuki työntämällä yläselkää ylöspäin
  • myös vatsalihaksista pieni jännitys, jotta kroppa pysyy suorana

Tee sitten treeni!

Treenissä tehdään ensin negatiivisia toistoja, sitten samoja liikkeitä normaalilla temmolla. Pistä vain video päälle ja seuraa ohjeitani!

Treeni on lyhyt, joten jos puhtia riittää, voit halutessasi toistaa toisenkin kierroksen kaikkia kolmea liikettä.

Voit tehdä punnerrukset polvet maassa, varpaat maassa tai kädet koroketta vasten. Pidä taukoja tarpeen mukaan!

Tsemppiä matkaan! Pistäthän alle viestiä, miten meni!