paras dieetti

Mikä on paras dieetti painonpudotukseen?

Vähähiilihydraattinen, keto vai paleo? Raakaravinto, vegaaninen, gluteeniton tai maidoton? Entä ravintoympyrän mukainen, ateriankorvikkeilla tai viherkapseleilla täydennetty ruokavalio?

Mikä on kaikkein toimivin ja paras dieetti? Mitä siihen kuuluu ja mitä pitäisi jättää pois?

Jos olet seurannut ravintokeskusteluja, vinkkejä ja myyntipuheita netissä tai naistenlehdissä, lähes jokaisella on oma mielipide (minullakin!) siihen, millainen ruokavalio on se kaikista parhain niin painonpudotuksen kuin yleisen hyvinvoinninkin kannalta.

Koska mielipiteitä on monia, mistä sitä lopulta tietää, tekeekö se mitä ja miten syö oikeasti hyvää? Ketä pitäisi kuunnella, jotta varmasti tulee syötyä oikein?

Tässä artikkelissa kerron kolme hyvää mittaria oikean ruokavalion löytämiseen. Nämä mittarit sopivan niin painonpudotukseen kuin painonhallintaankin.

Paras dieetti painonpudotukseen?

Tällä hetkellä lähes miljardia ihmistä maailmassa kärsii ylipainosta. Koska ylipaino yhdistyy lyhyempään elinajanodotukseen ja lisää riskiä sairastua mm. 2-tyypin diabetekseen, sydän- ja verisuonitauteihin, uniapneaan ja muihin sairauksiin, tutkijat selvittävät ahkerasti tehokkaita laihdutuskeinoja, sillä jo pienikin painon putoaminen parantaa jaksamista ja alentaa sairastumisriskiä huomattavasti.

Jokin aika sitten Louisianan yliopiston tutkijat kahlasivat läpi yli 400 tutkimusta ja artikkelia erilaisiin ruokavalioihin liittyen. He halusivat selvittää, onko jokin ruokavalio ylivertainen painonpudotuksessa.

Urakan lopuksi he totesivat, että niin vähähiilihydraattinen, vähärasvainen, Välimeren dieetti kuin kaikki muutkin ruokavaliot voivat edistää terveyttää ja auttaa pysyvässä painonpudotuksessa.

Yksikään ruokavalio ei kuitenkaan ole ylitse muiden eikä yksikään ruokavalio sovi sellaisenaan jokaiselle!

Suurin osa markkinoilla olevista dieeteistä sopii osalle, toisille taas ei lainkaan. Vaikuttavia tekijöitä ovat mm. geenit (joillekin mm. runsasrasvainen sopii hyvin, toisille vähempirasvainen, samoin hiilihydraattien tarve on yksilöllinen). Myös ympäristö, lähtötaso ja terveydentila vaikuttavat.

Valmista pikaratkaisua ei siis (valitettavasti) ole, vaan on tehtävä hieman tutkimustyötä löytääkseen juuri itselle parhaan mahdollisen ruokavalion. Paras dieetti onkin se, jota on helppo noudattaa ja jossa on helppo pysyä pitkällä jänteellä – ja tietysti sellainen, joka tuottaa haluttuja tuloksia.

Sokkona ei kuitenkaan tarvitse suunnistaa, vaan on monia mittareita, joiden avulla kehon kuuntelu helpottuu. Tässä kolme hyvää merkkiä siitä, että olet oikeilla raiteilla ruokavalion kanssa.

Mittarit parhaaseen ruokavalioon

Näistä kolmesta seikasta tiedät, onko ruokavaliosi sinulle sopiva.

1. Sinulla on entistä enemmän energiaa

Päivittäinen olotila kertoo paljon ruokavaliosi laadusta. Hyvä ruokavalio antaa energiaa, huono vähentää sitä. Jos olo on jatkuvasti nuutunut, silmiä ei aamuisin meinaa saada auki ja iltapäivällä tekisi mieli sukeltaa sohvan uumeniin, voi syyllinen löytyä jääkaapista.

Kun teet parannuksia ruokavalioon ja syöt ravitsevaa ruokaa, josta saat jatkuvaa, tasaista energiaa, olotila ja energia kohenee silmissä. Virtaa riittää entistä enemmän.

Oikeanlainen ruokavalio voi myös parantaa yöunia, jolloin vireystila päivisin on luonnollisesti entistä energisempi.

2. Vaatteet istuvat paremmin päälläsi

Kun paras dieetti löytyy, loppuu myös tuskastuminen vaatekaapilla ja sovituskopissa.

Oikeanlainen ruokavalio ei saa vatsaa turvoksiin eikä kerrytä ylimääräistä kehoon, vaan farkunnappi sujahtaa kiinni ja olo vatsassa ja suolistossa on rauhallinen.

Kaikenkaikkiaan omassa kehossa on kiva olla!

3. Olet paremmalla tuulella

Epäsäännöllinen ruokarytmi tai väärät valinnat ruokakaupassa voivat johtaa mielialan heittelyihin, kiukunpuuskiin, väsymyskohtauksiin ja känkkäränkkään.

Ruokavalio vaikuttaa niin verensokeriin kuin hormoneihinkin. Voi jopa olla niin, että PMS- ja vaihdevuosioireet saa selätettyä oikealla ruokavaliolla joko kokonaan tai ainakin osittain.

Kun paras dieetti löytyy, olotila on entistä itsevarmempi ja motivoituneempi ja mieliala pääosin positiivisen puolella.

Paras dieetti löytyy valmentajien avustuksella

Vaikka juuri sinulle kaikkein paras ruokavalio onkin yksilöllinen, terveellisessä ruokavaliossa on paljon piirteitä, joista on iloa meille ihan jokaiselle. Tällaisia ovat mm. annoskoot, ateriarytmi, syöminen hitaasti, kasvisten määrä jne. Paras ja toimivin tapa syödä löytyy näitä yhdistelemällä.

Itselle parhaan ruokavalion etsintää ei tarvitse tehdä yksin.

Pian alkavalla Kuningattaren korsetti -kurssilla kääritään hihat ja tavoitellaan terveellisen ruokavalion tuomaa huippuhyvää oloa yhdessä meidän valmentajien ja muiden kurssilaisten kanssa.

Liittyminen mukaan kurssille on mitä parhain tapa päästä vauhtiin mm. painonpudotuksen ja entistä energisemmän olon tavoittelussa.

Kuningattaren korsetti -kurssilla

  • saat askel askeleelta ohjeet terveelliseen ruokavalioon, jota on helppo noudattaa kurssin aikana ja sen jälkeen
  • pääset tutustumaan ruokavalioon, joka pitää keskivartalon pömpötykset poissa
  • saat joka päivä apua ja tukea meiltä valmentajilta – voit kysyä aina kun jokin askarruttaa ja saat neuvoja omaan arkeesi ja omalle kehollesi sopivimman ruokavalion löytämisessä
  • ruokavalion lisäksi kurssilla tehdään motivoivia ja mukaansatempaavia vatsalihasharjoituksia (EI perinteisille vatsarutistuksille!) ja kehitetään itsestämme varsinaisia oman elämämme kuningattaria!

Olisi ihana nähdä sinut kuningatarten joukossa!

>> Klikkaa tästä lisätietoihin ja liity mukaan <<