Treenaa lantionpohjalihaksesi kuntoon

Huomio nainen! Tiedätkö mikä lihasryhmä on ehkäpä tärkein hyvinvointisi kannalta?

Tämänviikkoisen vierasartikkelin kirjoittaja, fysioterapeutti Maija Kiljunen kertoo miksi ja kuinka treenata näitä jokaisen kuningattaren tärkeimpiä, salaisia lihaksia, nimittäin lantionpohjalihaksia.

Hyviä treenejä kuningattaret!

-Elisa <3

Lantionpohjalihakset ovat yksi meidän naisten tärkeimmistä, mutta usein myös unohdetuimmista lihasryhmistä. Se että nämä lihakset unohtuvat helposti ei kuitenkaan ole ihme, jos ajattelee niiden sijantia piilossa, luisen lantion sisällä. Silti nämä lihakset tulisi tuntea paremmin kuin paras ystäväsi.

Lantionpohjalihakset kannattelevat tärkeitä lantionseudun elimiä sekä koko ylävartaloa. Lantionpohjalihakset ovat litteän vatsan salaisuus, vaikuttavat ryhtiin, selän hyvinvointiin sekä virtsanpidätyskykyyn.

Lantionpohjalihaksilla on myös tärkeä rooli naisen seksuaalisen nautinnon kokemiseen. Niiden tuntoherkkyys, joustavuus ja jäntevyys ovat hyvin tärkeitä tekijöitä naisen seksuaalisen nautinnon kannalta.

Lantionpohjalihaksia voisi jopa kutsua rakkauden jumalattareksi – Venukseksi.

Lantionpohjalihasten hyvä voima ja kunto lisäävät emättimen seksuaalisia tuntemuksia ja parantavat jopa naisen orgasmia. Vahvoissa lantionpohjalihaksissa onkin hyvä verenkierto ja enemmän venytyksen tuntevia hermopäätteitä, jotka lisäävät niin naisen kuin hänen kumppaninsakin seksuaalista nautintoa. Pelkkä lantionpohjalihasten voima ei kuitenkaan ole luonnollisesti tae huippunautinnolle.

Yläpää eli mieli ja itsensä tunteminen ovat itseasiassa nautinnon kannalta paljon suuremmassa roolissa kuin voisi kuvitellakaan. Jos et voi hyvin, ympäristösikään ei todennäköisesti voi hyvin. Kun olet onnellinen, ilmennät sitä myös ympäristössäsi ja läheisten ihmisten kautta. Sama pätee myös nautinnon kokemisessa. Mikä saa sinut nauttimaan ja hehkumaan, saa varmasti kumppanisi tuntemaan oman olonsa vähintäänkin yhtä hyväksi, jopa paremmaksi. Helposti saatamme asettaa muiden tarpeet omiemme edelle, oivaltamatta kuitenkaan sitä, että onnellisuus lähtee omasta itsestämme.

Lantionpohjalihakset ovat kuin juuret ja niille täytyy antaa hoitoa, huolenpitoa ja rakkautta, jotta kukka pääsee puhkeamaan ja loistamaan omalla kauneudellaan.

Harjoituksia voit tehdä yksin tai yhdessä kumppanisi kanssa. Aktivoimalla lantionpohjalihaksia monipuolisesti voit saavuttaa erilaisia tuntemuksia. Lantionpohjalihastreenit lisäävät verenkiertoa lantion alueella, jolloin ne voivat myös aktivoida mielihalujasi tehdä pariharjoitteita.

Treenaa lantionpohjalihaksesi kuntoon

Alta löydät muutamia lantionpohjalihasten treenivinkkejä, joita voi kokeilla myös kumppanin kanssa paritreeneinä.

Iloinen sammakko

Iloinen sammakko

  • Asetu kyykkyyn, avaa jalat ja suuntaa katse alaviistoon kohti lattiaa. Tehdään tässä asennossa sekä kesto-, nopeus- että maksimivoimaharjoitukset.
  • Jännitä lantionpohjalihakset n.10 sek ajan, pidä yhtä pitkä rentoutus. Toista kahdeksan kertaa (kestovoima).
  • Jännitä lantionpohjalihakset, puhalla terävästi ulos ja rentouta. Toista 10 kertaa (nopeusvoima).
  • Jännitä lantionpohjalihakset kyykkyasennossa. Hypähdä, pidä jännitys hypyn ajan ja rentouta (maksimivoimaharjoitus).

Lantionpohjalihasrusetti

Lantionpohjalihasrusetti

(Kuvan copywright Minä Olen kustannus)

  • Käy selinmakuulle ja laita jalat ristiin. Tartu nilkoista kiinni.
  • Aloita paketin purkuharjoitus pumppaamalla lantionpohjalihaksia niin nopeasti kuin pystyt (jännitä ja rentouta).
  • Pidä jännitys tämän jälkeen niin pitkään kuin pystyt, ikään kuin kiristäen rusettia.
  • Rentouta lantionpohjalihakset lopuksi ja anna solmun aueta hitaasti.
Nyt vain yläpää rennoksi, alapää tiukaksi ja kuningattaren salaiset lihakset käyttöön!

Säännöllisellä treenillä voit vaikuttaa omaan hyvinvointiisi sekä nautintoosi ja treenata lantionpohjalihaksesi itse helposti huippukuntoon!

Näin jatkat treenejä!

Nyt naiset totuuden paikka.. käsi ylös, jos treenaat lantionpohjalihaksia säännöllisesti ja tavoitteellisesti!

Näiden piilossa olevien lihasten treenaaminen unohtuu helposti ilman apua ja opastusta.

Nyt sinulla on tilaisuus jatkaa lantionpohjalihastreenejä ammattilaisten opastuksella monipuolisella ja tehokkaalla Squeeze 4Venus treeniohjelmalla!

Tehokas kuuden viikon harjoitusohjelma sisältää selkeät viikottaiset ohjeet ja harjoitusvideot sekä lisäbonuksena suuren suosion saavuttaneet paritreenivinkit.

Kaikille naisille tarkoitettu Squeeze 4Venus treeniohjelma perustuu palkittuun ja jo tuhansien naisien käyttämään Bailamama® menetelmään. Bailamama valittiin vuoden liikuntatuotteeksi 2014. Treeniohjelman avulla saavutat jo kuudessa viikossa huomattavia tuloksia!

>>Lue lisää ja liity heti mukaan!

Kampanjatunnuksella ”Elisa” saat 10€ alennuksen tästä huippukurssista, joka treenaa lantionpohjalihaksesi huippukuntoon!

Saat pääsyn kaikkiin materiaaleihin vuodeksi ja voit aloittaa kurssin koska haluat!