|

Tee viiden minuutin rentouttava venyttely

Tiedän, että arjen tahti voi joskus olla melkoista haipakkaa ja aikaa levolle, palautumiselle, venyttelylle ja ylipäätään itselle jää vain vähän.  Jos tuntuu, että aina on jotain tärkeämpää tekemistä kuin venytellä, et ole yksin!

Usein täydellistä rentoutumista ajatellessa mielessä siintävät kylpylälomat hierontoineen tai etelänlomat rantatuoleineen. Niitä ei kuitenkaan aina ole mahdollista toteuttaa ja siksi arjen keskelle tarvitaan oikeasti toimivia rentoutumiskeinoja.

Miten rentoutua ja palautua arjessa?

Monille palautuminen arki- tai viikonloppuiltaisin voi tarkoittaa pötkähtämistä sohvalle TV:n ääreen, ehkä viinilasillisen kanssa.

Vaikka tämä siinä hetkessä voikin tuntua hyvältä ja rentouttavalta, vaikutukset jäävät lyhyiksi. Television tuijottaminen ei rauhoita hermostoa ja alkoholi voi kyllä auttaa nukahtamaan, mutta unen laatu voi olla heikkoa.

Tai sitten liikunta ajaa levon ohi. Tekee ennemmin mieli tehdä treeni kuin venytellä. Liikunnan vaikutus näkyy ja tuntuu heti: tulee hiki, syke nousee ja lihaksissa tuntuu, että jotain on tehty, kun taas palautuminen ja rentoutuminen tuntuvat kehossa lähes päinvastoin ja venyttelemään ryhtyminen voi tuntua tylsältäkin.

Palautuminen ja pysähtyminen ovat kuitenkin vähintään yhtä tärkeitä kuin liikunta. Mitä siis arjen keskellä voisi tehdä ihan oikeasti rentoutuakseen?

Lyhyetkin venyttely- ja rentoutushetket tehoavat

Tiesitkö että lyhyetkin venyttelyhetket laskevat sykettä ja auttavat koko kehoa rentoutumaan?

Lyhyet ja säännölliset rentoutushetket, esimerkiksi venyttelyt tai ohjatut rentoutukset, voivat mm. laskea verenpainetta, lisätä keskittymiskykyä, parantaa muistia ja unen laatua, vähentää ahdistusta, laskea stressiä ja kortisoli-hormonin erittymistä, rauhoittaa hermostoa ja stressin kiristävää otetta, lisätä sisäisen rauhan tunnetta ja mielihyvää, kohottaa energiaa ja lisätä vastustuskykyä; liikunnastakin saa enemmän irti hyvin palautuneena.

Aika mahtava lista vai mitä?

Elämme maailmassa, jossa meihin kohdistuu joka puolelta kaikenlaisia ärsykkeitä, on kiirettä ja stressiä, paljon tehtävää, joten palautumista ja rentoutumista kannattaa arvostaa.

Tee viiden minuutin rentouttava venyttely

Siispä, puheet sikseen ja tuumasta toimeen!

Pääset heti testaamaan venyttelyiden rentouttavaa ja virkistävää vaikutusta. Venyttelyn ei tarvitse viedä tuntikaupalla aikaa, lyhyemmälläkin päästään hyvään alkuun.

Tule siis mukaan tekemään tämä viiden minuutin rentouttava venyttely!

Liikkeet:

  • pään pyöritys sivulta sivulle
  • Y ja W -venytykset
  • kädet polville + selän pyöristys
  • kädet polville + kurkkaus ylös
  • leveä haara + kyykky
  • lonkankoukistaja + lantion pyöritys
  • taivutus kohti varpaita + kurkotus ylös

Ah, miten lämpöinen olo tuleekaan, kun veri lähtee taas kiertämään koko kropassa.

Liity mukaan Aika rentoutua -kurssille

Lisää ohjattuja venyttely- ja rentoutushetkiä saat Aika rentoutua -kurssilta.

Kun otat arkeen sopivia hengähdystaukoja, tunnet heti, kuinka kireä keho ja mieli rentoutuvat.

Aika rentoutua -kurssin rentouttavat venyttelytuokiot ja rauhoittavat rentoutukset tuovat arkeen leppoisia lepotaukoja, joiden myötä kiire ja kireys hälvenevät ja tilalle astuu ihana rauha. Neljän viikon aikana käymme läpi koko kehon päästä varpaisiin rentouttaen ja rauhoittaen. Näissä hetkissä ei tarvitse suorittaa eikä ratkaista mitään; on kerrankin lupa vain olla.

>> Tule mukaan rentoutumaan! On aika hengähtää!