TEE MOTIVAATIOKYSELY

Motivaatio, missä olet?

Kun pitäisi lähteä lenkille, mutta ei vain saa aikaiseksi. Kun pitäisi jumpata, mutta aloittaminen takkuaa. Kun pitäisi venytellä ja huoltaa kehoa, mutta ei voisi vähempää kiinnostaa…

Jos motivaatio liikkua tuntuu katoavan aina kun sitä eniten tarvitsisi, kannattaa selvittää oma motivaatiotyyli!

Jokaisella meistä on nimittäin omia, uniikkeja luonteenpiirteitä, joiden perusteella myös motivoidumme eri tavoin.

Yksi innostuu, kun on selkeä tavoite, toinen kiinnostuu haasteesta tai kilpailusta, kolmas haluaa, että tekeminen on mahdollisimman mukavaa ja pieniä ponnisteluja vaativaa, neljäs kaipaa ympärilleen yhteisöä tai viereen tsempparia, viidennelle liikunta on hänen kallisarvoista omaa aikaansa, kuudes haluaa valmiin suunnitelman, jota noudattaa, seitsemäs taas haluaa laatia itse aikataulunsa jne.

Kun tietää, millainen tyyli sopii itselle parhaiten ja saa oman innostuksen heräämään, ei tarvitse aina uudelleen aloittaa alusta ja herätellä kadonnutta motivaatiota. Omaa tyyliä ja itselle luontaisia piirteitä vahvistaen, motivaatio pysyy yllä pitkään. 

Ei siis kannata koettaa mahduttaa itseään tiettyyn, toisten suunnittelemaan muottiin, vaan opetella suunnittelemaan arkea omia tarpeita parhaiten tyydyttävällä tavalla. Näin syntyy todellinen treenimotivaatio. Sellainen palo liikuntaa kohtaan, joka kestää läpi vaikeidenkin hetkien.

Aloita siis tekemällä motivaatiokysely, niin saat selville oman motivaatiotyyppisi. Katso sen jälkeen seuraavalta sivulta eri tyyppien kuvauksia (tunnistatko itsesi?!) ja vinkit siihen, miten motivoit itseäsi parhaiten omalla tyylilläsi. 

Tämä motivaatiokysely ja motivaatiotyypit pohjautuvat amerikkalaisen psykologian professori Steven Reissin motivaatioprofiiliin. 

Lataa itsellesi motivaatiokysely!

Kun olet tehnyt kyselyn, klikkaa seuraavalle sivulle, josta voit lukea lisää eri motivaatiotyypeistä ja vinkit, miten motivoida juuri omaa tyyliään:

>> elisamattila.com/treenivartti-kurssi/nain-motivoit-itseasi/ <<

Millaisia tuloksia sait?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Kuningatarvalmennus OY

Copyright © Elisa Mattila

Pin It on Pinterest