Mitä kuuluu?

Tänään saa ihan luvan kanssa löysäillä, sillä päivän teemana on rentoutuminen. Hengitä siis syvään ja anna rennon, leppoisan ja positiivisen mielen vallata koko keho.

Kannustan sinua todella tekemään tämän kurssin tehtäviä ja harjoituksia ruokavalion noudattamisen lisäksi. Vain näin saat kaikki hyödyt irti kurssista! Tänään ihan viimeistään kannattaa ryhtyä tuumasta toimeen; löhöily ja rentoutuminenhan onnistuu ihan kaikilta, vai mitä?

Puhdistuva keho

Tänään, puhdistuksen toisena päivänä jatketaan samaan malliin kuin eilen: syö yksi nestemäinen ateria ja kaksi kiinteää. Juo lisäksi sitruunavettä ja suosi kurssilla jokaisen päivän moduulissa esiteltyjä tehopuhdistajia.

Alla päivän videolla vilahtanut kaavio eri kasvisten antioksidanttipitoisuuden muutoksesta kuorimisen tai höyryttämisen myötä.

   Tehopuhdistaja: vehnäoras

   Vehnänoras on melkoinen ravinne- ja vitamiinipommi. Itse asiassa siinä on todettu olevan enemmän vitamiineja ja kivennäisaineita kuin muissa vihreissä kasveissa. Se on hyvä apu puhdistuksessa, mutta sen käyttö kannattaa aloittaa pienellä annoksella, nostaen määrää vähitellen. Vehnänorasta voi käyttää joko tuoreena tai jauhettuna. Tuoreena löydät sitä kaupan yrttihyllystä tillin ja persiljan vierestä. Jauheena suositeltu päiväannos on 1/2-1 tl/pv.

     Treeni

     Päivän "treeni" on nostaa jalat ylös seinää vasten, levittää kädet sivuille ja pistää silmät kiinni, ei paha!

     Jalkojen pitämisellä ylöspäin on monia hyötyjä. Se mm.

     • virkistää turvonneita ja väsyneitä jalkoja
     • parantaa ruoansulatusta, koska verenkierto keskittyy vatsanseudulle
     • rauhoittaa ja rentouttaa mieltä
     • lievittää jännitystiloja takareisissä ja selässä

       Asennon pitäisi tuntua mukavalta, joten laita tarvittaessa tyyny myös pään (ja/tai takapuolen) alle tai mene hieman kauemmaksi seinästä. Laita silmät kiinni ja hengitä syvään. Pysy paikoillasi 5-10 minuuttia.

       Jalat ylös - viparita karani

       • käy selinmakuulle seinän viereen
       • halutessasi voit laittaa tyynyn pään ja takapuolen alle
       • laita silmät kiinni ja hengitä syvään
       • pysy 5-10 minuuttia

        Rauhoittuva mieli

        Myös rauhoittuvan mielen tehtävä liittyy vahvasti rentoutumiseen. Edellisinä päivinä olet tehnyt ahkerasti töitä mielen puhdistamiseksi sitä vaivaavista asioista ja ajatuksista. Kun ajatukset eivät pyöri jatkuvaa vuoristorataa, on helpompi ottaa aikaa rentoutumiselle.

        Tee siis tänään jotakin sellaista, mitä stressi vihaa, jotakin, mitä stressaantunut mieli ei kerta kaikkiaan voi sietää. Toisin sanoen, tee jotakin uskomattoman rentouttavaa, jotakin joka saa sinut iloiseksi ja onnelliseksi.

        Mitä se sitten on? Sen sinä tiedät parhaiten!

        Se voi olla kävelylenkki hiljaisessa metsässä, ruoanlaittoa, kirjan lukemista, rauhoittavan musiikin kuuntelua, päiväunet, puhelu jollekin läheiselle, jonka tiedät saavan sinut hyvälle tuulelle, se voi olla jopa kunnon treeni. Mikä saa sinut rentoutuneeksi?

        Päivän tehtävät

        Tässä vielä kooste päivän tehtävistä:

        1. Pidä jalkoja seinää vasten 5-10 min (Viparita Karani).
        2. Tee jotakin, mitä stressi vihaa.
        3. Jatka puhdistusta ja muiden tehtävien tekemistä normaaliin tapaan.

           Rentouttiko?

           Vastaa

           Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


           Kuningatarvalmennus OY

           Copyright © Elisa Mattila

           Pin It on Pinterest