PÄIVÄ 4: TÄYSIÄ ETEENPÄIN

Täysiä eteenpäin! On puhdistuksen ensimmäinen päivä!

Jos kaipaat lisälukemista kemikaaleista, luonnonkosmetiikasta ja tutkimuksista, suuntaa tälle sivulle: https://www.elisamattila.com/puhdistusspurtti-kurssi/lisalukemista-2/

Puhdistuva keho

Kaiken ylimääräisen pitäisi nyt olla poissa ruokavaliosta: punaisen lihan, alkoholin, vilja- ja maitotuotteiden, kofeiinin ja sokerin.

Mitä jää jäljelle? Kynsiäkö tässä pitäisi pureskella?

Ei missään nimessä! Jäljelle jää iso kasa kasviksia, marjoja ja hedelmiä, vaalea liha eli kaikki kalat ja merenelävät, siipikarja, kananmunat, pähkinät ja siemenet. Monenlaista hyvää, värikästä ja ravinteikasta syötävää! Tällä mennään seuraavat viisi päivää.

Kannattaa vielä varmuuden vuoksi kerrata ravinto-oppaasta "Puhdistuksen 10+1 periaatetta" ja vaikka useimmin kysytyt kysymyksetkin ja alkaa testata oppaan reseptejä.

Syö tänään yksi nestemäinen ateria (aamupala, lounas tai päivällinen) ja kaksi kiinteää. Kun ruoka on nestemäisessä muodossa, ruoansulatuselimistösi pääsee hieman helpommalla, sillä kaikkea ei tarvitse ensin pilkkoa pienemmiksi paloiksi. Muista kuitenkin pureskella myös sosekeitot ja smoothiet, se lisää kylläisyyden tunnetta ja saat niistä kaikki ravinteet talteen!

Jos sitruunavesi alkaa tökkiä, kokeilepa tällaista: sekoita litraan vettä 2 dl vesimelonikuutioita, muutama mintun tai basilikan lehti ja viipaloitua limettiä.

Tehopuhdistaja: parsakaali

Parsakaali, tuo pieni vihreä ystävämme, on varsinainen C-vitamiinipommi. Se sisältää myös mm. kalsiumia ja K-vitamiinia, auttaa hillitsemään stressiperäistä tulehdustilaa ja on tehokas keräämään kuona-aineita kropasta. Eräässä tutkimuksessa Kiinassa ilmansaasteiden keskellä elävät koehenkilöt joivat päivittäin parsakaalimehua. Tutkimuksen lopuksi havaittiin, että saasteista kroppaan kertyneet karsinogeenit poistuivat koehenkilöiden kehoista 61% tehokkaammin kuin kontrolliryhmällä.

   Treeni

   Taas jumpataan! Pistä video päälle ja tule mukaan!

    • 10 x ylävartalon pyöritys
    • 10 x kylkivenytykset
    • 10 x taivutus ja kurkotus
    • 10 x lantion pyöritys

     3 kierrosta

     • 20 x kyynärpää polveen (10/puoli)
     • 10 x varvas-kantapää-kävely
     • 20 x ristikkäiset vatsat (10/puoli)
     • 20 x nilkkakosketus (10/puoli)
     • 20 x selänojennus (10/puoli)

                                   Rauhoittuva mieli

                                   Päivän harjoituksen perimmäinen tarkoitus on lievittää kiirettä ja stressiä, mutta voit käyttää sitä myös muissa tilanteissa: kun olet iloinen, onnellinen, kiukkuinen, ärtynyt. Tehtävä nimittäin saa sinut kiinnittämään huomiota ja tulemaan tietoiseksi omasta käytöksestäsi, eleistäsi ja tavoistasi.

                                   Tehtävä: Stressille ja kiireelle STOP

                                   Harjoitus koostuu neljästä vaiheesta

                                   • S = Seisahdu
                                   • T = Tarkkaile
                                   • O = Ota syvään happea
                                   • P = Pidä yllä

                                   Laita kello soimaan kahden tunnin välein. Kellon pirahtaessa lopeta hetkeksi se mitä teet (= Seisahdu) ja tarkkaile itseäsi (= Tarkkaile). Jos esimerkiksi kärsit stressistä, voi olla, että olet kyyristynyt työpöydän ääreen, kiristelet hampaitasi, niska ja hartiat jäykkinä, hengitys on nopeaa ja pinnallista. 

                                   Ota seuraavaksi syvä sisäänhengitys (= Ota syvään happea), sulje vaikka silmät kymmeneksi sekunniksi, rentoudu. Jatka sitten päivääsi eteenpäin ja koita pitää mieli ja tekeminen rentona (= Pidä yllä). Toista taas kahden tunnin kuluttua.

                                   Kun toistat harjoitusta tarpeeksi monta kertaa, opit kuuntelemaan itseäsi erilaisissa tilanteissa. Mitä tapahtuu, kun olet stressaantunut, entä mitä tapahtuu, kun olet iloinen? Kun opit tunnistamaan esimerkiksi stressireaktioita (nopea hengitys, käsien hikoaminen, hartioiden jännittyminen), voit hallita ja hillitä sitä paremmin ja tuoda tilalle jotakin, mikä rauhoittaa ja rentouttaa olo (rento, syvä hengitys, hymyily).

                                   Jos STOP-harjoitukselle ei meinaa löytyä aikaa tai esim. töissä on vaikea pysähtyä, tee kevytversio: sulje silmät yhden syvän sisäänhengityksen ajaksi, suorista ryhti ja jatka eteenpäin!

                                    Päivän tehtävät

                                    Tässä vielä päivän harjoitukset:

                                    1. Noudata puhdistuksen 10+1 periaatetta!
                                    2. Tee vatsatreeni.
                                    3. Tee STOP-harjoitusta.

                                       Onhan kaikki kunnossa ja mieli hyvä?

                                       Vastaa

                                       Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


                                       Kuningatarvalmennus OY

                                       Copyright © Elisa Mattila

                                       Pin It on Pinterest