Hiphei, Puhdistusspurtin toinen päivä alkakoon!

Tänään on aika laittaa vatsalihaksiin vauhtia ja rauhoittaa mieltä ylimääräiseltä hälinältä.

Pirteää päivää!

Puhdistuva keho

Kulauta taas aamulla alas iso lasillinen sitruunavettä tai kokeile omenaviinietikan maustamaa detox-juomaa (ks. reseptit)!

Videolla mainittuja Pukka-teelaatuja löydät esimerkiksi täältä!

   Vilja- ja maitotuotteet - jätä pois tänään

   Tänään on aika jättää vilja- ja maitotuotteet kokonaan pois ruokavaliostasi. Mikäli olet kokeillut viljatonta ja maidotonta elämää aiemmin, tiedät jo miten paljon parempi olosi on ilman tätä parivaljakkoa, joten vaihda raejuusto pähkinöihin ja puuro pirtelöön seuraavien päivien ajaksi.

   Kofeiini ja sokeri - vähennä

   • Jatka tänään kofeiinin ja sokerin vähentämistä.
   • Vähennä taas päivittäisiä kupillisia yhdellä tai siirry puolikkaisiin kuppeihin.
   • Yksi hyvä keino vähennysprosessissa on ottaa ensimmäinen kupillinen vasta aamiaisen jälkeen.
   • Kysy kyläillessä olisiko tarjolla kofeiinitonta marjateetä tai ota oma teepussi mukaan.
   • Kokeile pakuriteetä!

   Myös sokerille tulee huomenna stoppi, joten jatka herkkujen vähennysharjoituksia tänään. Jätä jälkiruoat syömättä kurssin ajaksi. Syö marjoja tai hedelmiä makeannälkään. Tarkista kastike- ja ketsuppipurkkien sekä kuivattujen marjojen ja hedelmien tuoteselosteet, sokeri saattaa piileksiä myös siellä! Kurssin aikana ainoita sokerinlähteitä tulisi olla tuoreet hedelmät ja marjat (ja hunaja detox-juomassa).

   Tehopuhdistaja: omenaviinietikka

   Vaikka omenaviinietikka maistuukin happamalta suussa, se on itse asiassa hyvin emäksinen ja varsinainen super-apuri ruoansulatuksen vauhdittamisessa. Se sisältää puhdistavaa kuitua pektiiniä, joka tehostaa vatsan toimintaa. Lisäksi se auttaa pitämään verensokerin tasaisena ja taltuttaa makeanhimoa.

   Kokeile reseptien joukosta löytyvää detox-juomaa tai lurauta etikkaa salaatin tai ruoan joukkoon. Huom! Valitse mieluiten luomulaatua ja/tai lisäaineeton versio.

     Treeni

     Tänään pääset jumppaamaan vatsalihaksia. Klikkaa video päälle ja tule mukaan!

      2 kierrosta

      • 10 x polvennosto
      • 10 x halonhakkaaja
      • 10 x polvennosto sivulle
      • 10 x polvi ylös + kierto

        2 kierrosta

        • 10 x kosketus lattiaan vuorojaloin (5/jalka)
        • 10 x kosketus lattiaan molemmilla jaloilla
        • 10 x jalan suoristus ja koukistus (5/jalka)
        • 10 x molempien jalkojen suoristus ja koukistus
        • 10 x selänojennus

               Rauhoittuva mieli

               Eilen puututtiin stressiä töissä ja kotona aiheuttaviin keskeneräisiin hommiin. Tekemättömien tehtävien lisäksi yksi isoimmista hyvinvointiin vaikuttavista seikoista on informaatioähky. Eri medioista tuupataan nykyisin tietoa yhä kovemmalla tahdilla niin, että on vaikea keskittyä yhteen asiaan. TV, radio, lehdet, sähköposti, sosiaalinen media - aina jokin piippaa, soittaa tai mölyää, herpaannuttaen keskittymisesi.

               Tänään haastan sinut:

               Voitko olla ilman puhelinta, läppäriä, TV:tä, sanoma- ja aikakauslehtiä sekä Facebookia loppukurssin ajan?

               Jos tarvitset niitä työssäsi, se on tietysti ok, samoin puhelut ystäville ja sukulaisille ja tietysti tämä kurssi, mutta mitä jos unohtaisit kaikki turhanpäiväiset surffailut, töllötykset ja ajankuluksi tehdyt nettisivujen selailut? Usein ne vain vievät aikaa tuomatta takaisin mitään merkittävää.

               Ruoan suhteen on ymmärrettävää, että se mitä laitat suuhusi, vaikuttaa oloosi (salaatti vs. tuplajuustoburger), mutta oletko ajatellut, että se mitä menee ajatuksiisi, on myös tärkeää? Kun katsot TV:tä, luet lehtiä tai selaat internettiä, se mitä luet, näet ja kuulet vaikuttaa siihen, mitä ajattelet. Pyörivätkö mielessäsi maailman katastrofit, negatiiviset talousluvut, julkkisten suhdesotkut vai jokin, joka hyödyttää ja vie sinua eteenpäin tai jokin, johon voit itse vaikuttaa juuri tällä hetkellä?

               Tiesitkö, että saat yhden päivän aikana tietoa eri medioista seitsemän sanomalehdellisen verran? Aivojamme ei ole suunniteltu tällaiseen jatkuvaan informaatiotulvaan! Se vaikeuttaa keskittymistä, lisää stressiä, heikentää yöunta ja vie aikaa. Mitä kaikkea muuta voisikaan saada aikaan sen sijaan, että surffailee tuntikaupalla?

               Jotta saadaan tilaa uusille, positiivisille ajatuksille, kehon puhdistuksen lisäksi myös uutisdetox on paikallaan! Sulje siis elektroniset laitteet, anna aivojen levätä ja käytä säästynyt aika seuraavan tehtävän tekemiseen!

               Uutislakko

               • Listaa kaikki tiedonlähteesi (mitä lehtiä luet, mitä katsot TV:stä, mitä radio-ohjelmia kuuntelet, surffailetko Facebookissa tai muissa sosiaalisissa medioissa) ja laske paljonko aikaa suurin piirtein kuluu niiden parissa päivittäin. Nämä tiedonlähteet määrittävät hyvin pitkälti sen, millaisia ajatuksia pyörii päässäsi päivittäin.
               • Mieti sitten, millaisia ajatuksia haluaisit ajatella ja miten sen voisit tehdä (esimerkiksi jos haluat olla positiivisempi, voisitko tilata Positiivareiden uutiskirjeen, jos haluat parantaa parisuhdettasi, olisiko jokin kehittävä kirja parempi lähde kuin juorupalstat, jos haluat rauhoittua, katso löytyisikö Hidasta elämää -sivustolta mielenkiintoista luettavaa, jos haluat hyvinvointivinkkejä, seuraa Elisan blogia jne.)?
               • Kun noudatat uutisdetoxia, seuraa millainen mieli sinulla on ja mitä ajatuksia pyörii päässäsi. Huomaatko eroa siinä, mitä kirjoitat päiväkirjaan? Ja ennen kaikkea, mitä teet kaikella vapautuneella ajalla?!

                Kun noudatat uutislakkoa ja etsit aktiivisesti korvaavia, positiivisia tiedonlähteitä, huomaat, kuinka uudenlaiset ajatukset pyörivät päässä ja yhtäkkiä aikaa riittää vaikka mihin. Mitä kaikkea uutta ja kivaa mahtuisikaan päiviin ja iltoihin?

                 Päivän tehtävät

                 Tässä vielä kooste päivän tehtävistä:

                 1. Jätä pois vilja- ja maitotuotteet, vähennä kofeiinia ja sokeria.
                 2. Tee vatsajumppa.
                 3. Aloita uutislakko.

                  Lähdetkö mukaan uutislakkoon?

                  Vastaa

                  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


                  Kuningatarvalmennus OY

                  Copyright © Elisa Mattila

                  Pin It on Pinterest