ENERGISEN OLON EVÄÄT - PÄIVÄ 22

Ruokavalion haasteet: käytännön vinkit

Eilen aiheena olivat terveelliseen ruokavalioon mahdollisesti haasteita heittävät sokerinkulutus ja napostelu. Entäs sitten muut haasteelliset paikat: juhlat, ravintolaillallinen, lounasbuffet ja kauppareissu? Löydät työkirjasta vinkkejä sivuilta 38-40, miten selviä näistä tilanteista voittajana ja voit tehdä parhaita mahdollisia valintoja.

Päivän ohjeet ovat avuksi, jotta voit tehdä mahdollisesti haastavissa paikoissa hyviä valintoja.

  • Joskus juhlissa voi tulla huomaamatta tai asiaa ajattelematta syötyä ihan liikaa kahvipöydän antimia, niin että lopputuloksena on vatsanväänteitä ja armoton väsymys.
  • Toisinaan lounasbuffetissa ruokaa tulee otettua ns. koko rahalla, minkä seurauksena loppupäivän työnteosta ei meinaa tulla mitään eikä ajatus kulje hiilihydraattipöhnässä.
  • Usein kauppareissullakin tulee kuljettua tuttuja reittejä ja lähes huomaamatta pistettyä ostoskoriin sellaista, mikä ei välttämättä tue omaa hyvinvointia tai energistä oloa.

    Päivän vinkkien avulla voit miettiä, miten kyseisessä tilanteessa voisi välttää sudenkuoppia, tehdä tietystä annoksesta hieman paremman tai mikä olisi parasta, mitä juuri siinä hetkessä voi tehdä tai syödä.

    Ennen kuin siirryt vinkkilistan kimppuun, muistutus!

    Vaikka ideana on syödä terveellisesti ja ehkä pudottaa painoakin, jos muutaman kerran vuodessa haluat juhlissa syödä ja juoda jokaista tarjolla olevaa laatua, anna mennä. Tai jos suosikkiravintolassasi on annos, josta tiedät, ettei se ole kaikkein terveellisimmästä päästä tai mene lautasmalli-ohjeen mukaan, syö pois. Poikkeamat ruokavaliossa silloin tällöin eivät hetkauta kokonaisuutta mihinkään suuntaan.

    Tee kuitenkin jo etukäteen tietoinen päätös, että tänään haluan syödä tämän kyseisen annoksen tai tänään en välitä lautasmallista, niin ettet jälkikäteen jää harmittelemaan mitä taas tuli syötyä. Mitä tahansa syötkin, teet sitten hyviä valintoja tai jätät ne tekemättä, ole sinut päätöksesi kanssa.

    Siispä, kuinka tehdä hyviä valintoja ravintolassa, lounasbuffetissa, kauppareissulla, juhlissa ja valmisruokien kanssa? Mitä kannattaa suosia ja mitä jättää vähemmälle?

    Kurkkaa parhaat vinkit työkirjasta sivuilta 38-40!

    Mitkä ovat haastavampia paikkoja omassa ruokavaliossasi?

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


    Kuningatarvalmennus OY

    Copyright © Elisa Mattila

    Pin It on Pinterest