ENERGISEN OLON EVÄÄT - PÄIVÄ 2

Matkamme alkaa tänään pyramidin alimmalta askelmalta. Pyramidin alimmalle askelmalle kuuluvat elintavat: syömistavat, liikunta, uni, stressi, arki, ympäristö… Perustan on oltava kunnossa, jotta muutoksista tulee kestäviä.

Mieti siis hetki omia elintapojasi:

Miten nukut

Kärsitkö stressistä?

Harrastatko tarpeeksi liikuntaa?

Tukevatko arki ja elinympäristö muutosta?

Mahtuvatko muutokset mukaan arkeen?

Kaipaavatko syömistavat (mitä syöt, milloin ja miten paljon) parannusta?

Miten voisit vaikuttaa näihin? Mahtuuko muutos mukaan arkeen, onko sille tilaa? Onko sinulla aikaa kiinnittää huomiota ruokavalioosi tai tehdä jotakin eri tavalla kuin nyt? Minkä olisi muututtava arjessa, jotta se onnistuu?

Syömistapoihin ja arjen suunnitteluunkin palataan vielä kurssin kuluessa, mutta huomioi jo nyt, mikä menee hyvin ja mikä kaipaisi muutosta ja huolenpitoa.

Esimerkiksi, jos nukkuu huonosti tai kärsii kovasta stressistä, mittavien ruokavaliomuutosten tekeminen voi tuntua ylitsepääsemättömältä taakalta. Onko siis jotain, mitä voit näille tehdä ennen ruokamuutoksia? Aina se ei ole mahdollista - etene silloin kurssilla pienissä paloissa, omasta jaksamisesta huolehtien. Toisaalta, parempi ruokavalio voi myös johtaa parempiin uniin ja paremman ruokavalion ansiosta keho kestää paremmin stressiä eli muutokset tukevat toinen toisiaan.

Huomaa, että kaikkea ei tarvitse laittaa kerralla uusiksi, vaan riittää, että tekee jotain eri tavalla kuin ennen.

Löydät päivän tehtävän, jossa tarkastelet ruokavaliopyramidin pohjakerrosta, työkirjan sivulta 4.

Työkirjan sivuilla 5-7 on ruokapäiväkirjan pohja ja ohjeet sen täyttämiseen. Voit täyttää ruokapäiväkirjaa kurssin ensimmäisen viikon ajan tai muuna sopivana ajankohtana, jos haluat. Ruokapäiväkirjan täyttäminen ei ole välttämätöntä ja pärjäät hyvin myös ilman sitä. Toisaalta se voi olla aluksi hyvä apu hahmottamaan syömäsi ruoan määrää ja haasteen paikkoja

 

Tiedätkö jo, mikä on sinun perustasi rakentamisen kannalta olennaisinta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Kuningatarvalmennus OY

Copyright © Elisa Mattila

Pin It on Pinterest