VIIKKO 1: PÄÄ, NISKA JA HARTIAT SEKÄ AJATUKSET

Kurssin ensimmäisellä viikolla aloitamme rentoutumisen päästä. 

Venyttelyissä täyden huomion saavat kasvot, niska ja hartiat. Rentoutuksissa keskitymme hengitykseen ja ajatusten rauhoittamiseen. 

Kasvot ovat yksi ensimmäisistä paikoista, jossa kiire ja stressi näkyvät: kiristävät leukaperät, ryppy  otsassa, väsyneet silmät, tummat silmänaluset, vanne pään ympärillä… 

Pääset kokeilemaan ensin kasvojoogaa, joka rentouttaa kasvojen lihaksia, virkistää ja piristää, laittaa veren kiertämään, voi lisätä kollageenin muodostusta ja kiinteyttää kasvojen ihoa ja lihaksia. 

Stressi näyttäytyy usein myös kiristävinä hartioina. Toisen venyttelyhetken pyöritykset, venytykset ja  hieronta saavat veren kiertämään ja hapen kulkemaan paremmin, mikä helpottaa kipuja, jumeja ja  kiristyksiä.  

Rentoutushetkien tarkoitus puolestaan on… no, rentoutuminen! Ohjatut rentoutushetket on  tieteellisestikin todistettu toimiviksi tavoiksi aktiivisesti edistää niin kehon kuin mielenkin  palautumista.  

Niistä on lisäksi hyötyä sydän- ja verenkiertoelimistölle mm. alhaisempana verenpaineena.  Rentoutushetket auttavat lisäämään keskittymiskykyä, ne voivat parantaa muistia ja unen laatua,  vähentää ahdistusta, laskea stressiä, auttaa hallitsemaan riippuvuuksia (ruoka, alkoholi, tupakka) sekä  lisätä sisäisen rauhan tunnetta ja kohottaa energiaa. 

Mitä upeita hyötyjä! Siirry siis ensimmäisen harjoituksen kimppuun heti!

HUOM! Muistathan, että mikään jumppa- tai venyttelyliike ei saa sattua ja jos jokin liike ei onnistu, meiltä voi aina kysyä vinkkejä vaihtoehtoisiin liikkeisiin.

Viikko 1: kirjoitusharjoitus

Joka viikko saat pienen kirjoitusharjoituksen tai kysymyksiä pohdittavaksesi.

Harjoitusten tarkoituksena on herätellä ajatuksia ja syventää viikon aikana tehtyjen rentoutusten sanomaa.Voit pohtia kysymyksiä mielessäsi, mutta suurin muutos tapahtu
jos kirjoitat ajatuksesi ylös, sillä kirjoittaminen tekee ajatuksista konkreettisempia.

Muista, että ei ole oikeita eikä vääriä vastauksia, kukaan ei arvostele vastauksiasi eikä niitä tarvitse näyttää kenellekään. Kirjoitusharjoitukset kannattaa tehdä rentoutusten jälkeen.

Viikko 1

  • Millaisia ajatuksia päässäsi pyörii päivän aikana?
  • Ovatko ne kaikki tarpeellisia tai totta? Voisiko osan ajatuksista antaa mennä pilvien lailla eikä jäädä niihin jumiin?
  • Missä tilanteissa voisit muistuttaa itsellesi ottaa muutaman kerran syvään happea, ennen kuin reagoit tai teet jotakin?
  • Miten saisit parhaiten mahdutettua päiviisi venyttely- ja rentoutushetkiä? 

Viikko 1: kurssimateriaalit

Pääset viikon harjoituksiin suoraan näistä linkeistä:

Mitä ajatuksia kirjoitusharjoituksesta heräsi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Kuningatarvalmennus OY

Copyright © Elisa Mattila

Pin It on Pinterest